Kültür Sanat

Sivrihisar’ın ’Zıralı Köfte’sini ilk kez yiyenler tadını unutamıyor

KÖFTE ADINI, İÇERİSİNDE YER ALAN VE İLÇEDE “ZIRA” OLARAK BİLİNEN KİMYONDAN ALIYOR. ZIRALI KÖFTEYİ DİĞER KÖFTELERDEN AYIRAN ÖZELLİĞİ İSE; İÇERİSİNDE EKMEK VE SOĞAN OLMAYIŞI VE BAHARAT OLARAK DA SADECE KİMYON KULLANILMASI. YİNE İLÇEYE ÖZGÜ DÜĞÜ İSİMLİ BULGURUN UNUNDAN YAPILAN KÖFTEYİ İLK KEZ YİYENLER, GENELLİKLE KURU BULSA DA TADINDAN DOLAYI SIKÇA BEĞENİLİYOR.

Abone Ol

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine özgü olan Zıralı Köfte, diğer köftelerden farklı olarak yiyenlere özel bir tat sunuyor.

Sivrihisar’a özgü Zıralı Köfte ilçeye gelen misafirlerin en beğendiği yöresel lezzetlerden biri olma özelliğini...

{ "vars": { "account": "G-FCFPDN57CE" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }