Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşanan ve tüm Türkiye'yi derinden sarsan Sıla bebek olayı, cinsel istismar ve şiddet iddialarıyla gündeme geldi. Henüz 2 yaşında olan Sıla Y., bir aydır tedavi gördüğü Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde yaşam mücadelesini kaybetti. Olayın ardından kamuoyunda büyük bir üzüntü ve tepki oluşurken, minik Sıla'nın cenazesi Tekirdağ'da toprağa verildi. Peki, Sıla bebek kimdir, ne zaman ve nasıl öldü? İşte acı olayın detayları ve soruşturma süreci...

Arif Develi kimdir? Develi Restoranları Kurucusu neden öldü Arif Develi kimdir? Develi Restoranları Kurucusu neden öldü

Sıla Bebek Olayı Nedir ve Nasıl Oldu?

Sıla bebek olayı, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşandı. Anne B.Y., 8 Eylül'de kızı Sıla Y.'yi "uyanmadığını" belirterek Malkara Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada yapılan muayenede beyin kanaması ve cinsel istismar şüphesi tespit edilen Sıla bebek, acilen Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi ve durum polise bildirildi. Beyin ameliyatı geçiren minik Sıla, yoğun bakımda entübe halde yaşam mücadelesi verirken, ilaçlara yanıt vermeyerek hayatını kaybetti.

Soruşturma ve Tutuklamalar

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında anne B.Y. (25), birlikte yaşadığı S.Ö. (57), komşuları K.A. (32) ve onun 13 yaşındaki oğlu K.A. ile 14 yaşındaki G.K. gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. ise devlet koruması altına alındı. Soruşturma kapsamında cinsel istismar ve şiddet iddiaları titizlikle inceleniyor.