Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismar ve şiddet gördüğü belirlenen 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sıla bebek, yaklaşık bir aydır Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde entübe edilmiş halde yaşam mücadelesi veriyordu. Ne yazık ki doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Olay Nasıl Gelişti?

8 Eylül tarihinde Sıla bebeğin annesi B.Y., küçük kızının "uyanmadığını" fark ederek Malkara Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan ilk muayenede beyin kanaması bulgularına rastlanmasının yanı sıra, cinsel istismar şüphesi ile bebek, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Durumun şüpheli olması sebebiyle yetkililere bilgi verildi ve adli süreç başlatıldı.

Soruşturma ve Tutuklamalar

Adli tıp raporu sonucunda, Sıla bebeğin cinsel istismara uğradığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında anne B.Y. (25), birlikte yaşadığı S.Ö. (57), komşuları K.A. (32) ve K.A.'nın 13 yaşındaki oğlu ile 14 yaşındaki G.K. gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa Osmangazi Zabıtası'ndan huzur operasyonu Bursa Osmangazi Zabıtası'ndan huzur operasyonu

Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y., devlet koruması altına alındı ve gerekli sosyal destek sağlanmaya başlandı.

Toplumda Derin Bir Üzüntü Yarattı

Bu olay, toplumda büyük bir infiale yol açtı ve adalet çağrıları hızla yayıldı. Olayla ilgili soruşturma genişletilerek devam ederken, uzmanlar cinsel istismar ve çocuk istismarı konusunda farkındalığın artırılması ve cezai yaptırımların gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor.