Bilim ve Teknoloji

Resmi açıklama geldi: Türkiye'de Instagram neden engellendi?

Instagram neden engellendi? Türkiye, Instagram'a gelen erişim engelini konuşuyor. Konuyla ilgili açıklamalar merakla takip edilirken Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklamada bulundu. Sayan, "'Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam' diyorlar. Biz bunu kabul etmedik, etmeyeceğiz. Değerlerimize saygı duyan, dezenformasyonsuz, daha temiz ve güvenli bir sosyal medya tesis etmek için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Abone Ol

Tüm Türkiye, Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uygulanan erişim engelini konuşuyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) "site bilgileri sorgu sayfasında", Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi.

...
{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }