Sodalı dilim börek, hem pratik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. İçeriğindeki beyaz peynir ve kaşarın eşsiz uyumuyla tanışın.

Puf puf kabaran, dillere destan bir börek tarifi mi arıyorsunuz? Sodalı dilim börek tarifimizle herkesi hayran bırakacak, komşularınızı kıskandıracak bir lezzete ulaşabilirsiniz.

İnanın bu börek kokusu komşunuzu çileden çıkartacak sizin kapınızın zilini çalıp tadına bakmak isteyecektir. Bir tadına bakınca da kendisini frenleyemeyecek tabaktakileri silip süpürecektir.

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek için Malzemeler

6 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
125 gr eritilmiş tereyağı
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 şişe soda
400 gr beyaz peynir
250 gr kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı
½ çaybardağı yoğurt

Tarifi

Önce böreğin sosunu yapmayla işe başlıyoruz. Bunun için karıştırma kabına yumurta, yoğurt, tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı alarak malzemeleri karışana kadar tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
Daha sonra üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırıyoruz.
Yufkamızın bir tanesini açıyoruz üzerine hazırladığımız iç harcını göz kararı bir miktarı sürüyoruz.
Daha sonra üzerine 2. kat yufkamızı serip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Yufkalarımız bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Son yufkamızı da serip iç harcının kalanını sürüyoruz ve yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getiriyoruz.
Daha sonra hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı streç film ile sarıyoruz ve en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Buzdolabından çıkardığımız böreğimizi dilimleyerek pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine sıra ile yerleştiriyoruz. Böreğimizin fazlasını daha sonra pişirmek üzere buzdolabı poşetine yerleştirerek buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Böreğimizin üzerine sürmek için yoğurt ve yumurta sarısını karıştırıp çırpıyoruz. Bu sosumuzu da böreğimizin üzerine bir fırça yardımı ile bolca sürüyoruz.
Daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırına tepsimizi sürüp yaklaşık 40-45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından aldığımız böreği 10 dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapabilirsiniz.

Sadece 20 dakikada hazır: Tereyağlı en kolay Kakaolu Kurabiye tarifi Sadece 20 dakikada hazır: Tereyağlı en kolay Kakaolu Kurabiye tarifi

Sodalı dilim börek tarifi ile çay saatlerinizi ve özel anlarınızı zenginleştirin. Bu lezzetli ve pratik tarif sayesinde, komşularınız dahil herkes tarafından sevilecek ve övgü alacak bir börek yapabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti ailenizle ve misafirlerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi