Türkiye, deprem kuşağında yer aldığı için sık sık sarsıntılarla karşı karşıya kalıyor. Son olarak Afyonkarahisar ve Erzurum'da yaşanan depremler, bölgede yaşayan vatandaşlarda paniğe neden oldu. Afyonkarahisar’da gece yarısı meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, yer bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “önemli ve uyarıcı” olarak değerlendirildi. Ercan, bu bölgenin 7,2 büyüklüğünde bir depreme gebe olduğunu belirterek dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Afyonkarahisar ve Erzurum’da Peş Peşe Depremler

Afyonkarahisar’da gece 03:14’te meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, 10,26 km derinlikte gerçekleşti. Erzurum'da ise saat 23:29’da 3,8 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremler, çevre illerde de hissedildi ve birçok vatandaş panik içinde evlerini terk etti.

Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne herhangi bir olumsuz durum bildirimi yapılmadığı belirtilirken, ekiplerin taramalara devam ettiği ifade edildi. Vatandaşlar ise asılsız ihbarlardan kaçınmaları konusunda uyarıldı.

Ercan’dan Tedirgin Eden Uyarı: “7,2’lik Depreme Gebe”

Depremler sonrası sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, özellikle Afyonkarahisar-Sinanpaşa bölgesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin "önemli" olduğunu vurguladı. Bu bölgenin, Simav Göçüntülü Kırığı ile Afyon-Akşehir Göçüntüleri'nin birleştiği noktada yer aldığını ve bölgenin 7,2 büyüklüğünde bir depreme gebe olduğunu açıkladı. Ercan, bu bölgede bulunan kaplıca ve kızık alanlarının (jeotermal bölgeler) kırıkların diriliğini gösterdiğini belirterek, bölgedeki binaların sağlam zemine yapılmasının önemine dikkat çekti.

Erzurum Depremi de Yıkıcı Olasılık Taşıyor

Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar, Çorum Valisi Ali Çalgan’ı ziyaret etti Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar, Çorum Valisi Ali Çalgan’ı ziyaret etti

Erzurum'da yaşanan 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından da uyarılarda bulunan Ercan, bu depremin Pasinler-Kars hattında yer alan sağ ve sol atımlı bindirmeli kırıklar üzerinde meydana geldiğini belirtti. Bölgenin gerilmekte olduğunu ifade eden Ercan, bu hattın da yıkıcı depremler için risk taşıdığına dikkat çekti.