Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara yönelik güncel tahminleri ve önerileriyle dikkat çekiyor. Bu hafta borsa, euro, dolar, altın ve gümüş yatırımcılarının nelere dikkat etmeleri gerektiğini detaylandıran Memiş, piyasalarda öne çıkan fırsatları paylaşıyor. İşte Memiş’in bu hafta için öne çıkan değerlendirmeleri:

Finans analisti İslam Memiş, para piyasalarını bu hafta sakin bir seyir beklediğini belirterek, cuma günü açıklanacak Euro bölgesi enflasyon verisine dikkat çekti.

Bu hafta borsa ve euro yatırımcısının dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Memiş, "Borsaya giriş, euro'dan parite üzerinden altın almak için fırsat kollaması gerekiyor." dedi.

Memiş TV100'de kaleme aldığı yazısında, euro ile altın veya gümüş almak için güzel bir hafta olabileceğini söyleyerek, borsa, döviz, altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

İşte Memiş'in yatırım araçlarına ilişkin değerlendirmesi:

Bist 100 endeksi;

Dünya’da "süper meyve" olarak biliniyor, ilk hasadı yapıldı: Kilosu 200 lira Dünya’da "süper meyve" olarak biliniyor, ilk hasadı yapıldı: Kilosu 200 lira

Borsa'da bu hafta 9 bin 400-9 bin 800 aralığını takip edeceğini belirten Memiş, "Cuma gününü yüzde -2,55’lik düşüşle 9 bin 668 puan tamamlamıştı. Beklediğim 9 bin 400 puan seviyelerine az kaldı. Buralardan kademeli giriş yapılmasının uygun olduğunu düşünüyorum." dedi.

Döviz kurları;

İslam Memiş, doların baskılanmaya devam ettiğini söyleyerek, "Yıl sonu hedefim yukarı yönlü olduğundan bugünkü fiyatlara odaklanmıyorum. Baskılanma bittiğinde gerçek değerini bulur." değerlendirmesinde bulundu.

EURO/USD paritesi;

Kar satışlarının zamanının geldiğini vurgulayan Memiş'in eoru/dolar paritesine ilişkin değerlendirmesi şöyle:

"Beklediğim 1,12 seviyesini Cuma günü test etti. Yani, 2024 hedefimde olan 1,12 seviyesi gerçekleşmiş oldu. 1,1192 seviyesinden kapanış yapmıştı. Artık kar satışlarının zamanı geldi. Bu hafta 1,1150-1,1250 bant aralığını takip edeceğim.
Euro’dan dolara, sonra da dolar ile ons altını beklemekte fayda var."

Ons altın (xau/usd);

Ons altında kar satışlarına dikkat edilmesi uyarısı yapan İslam Memiş, 2 bin 468 dolar seviyesine kadar gerileme beklediğini söyleyerek "Ons altın 2 bin 512 dolar seviyesinden haftayı tamamladı. 2 bin 518 doları test etmişti. 50 dolarlık kar satışı bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Gram altın;

Gram altının Ons altına göre yön belirlediğini hatırlatan Memiş, "Gram altın yatırımcısı yine ons altını takip etmeli.
Serbest piyasalarda 2 bin 807 liradan haftayı tamamlamıştı. Düşüşler alım fırsatı olmayı sürdürür." dedi.

Memiş'in gümüş yorumu ise şöyle:

Ons gümüş (xag/usd);

29,83 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı.
Rasyo nedenli gümüşün daha iyi performans göstereceğini söyleyebilirim.

Elimdeki Euro ile altın mı alırdım, gümüş mü?
Cevabım GÜMÜŞ

Elimde dolarım var altın mı alırdım, gümüş mü?
Cevabım GÜMÜŞ.

29,50-31,00 dolar aralığını takip edeceğim.
Görünüm pozitif.