Genel

Mucize bitki "kenevir"den savunma sanayine projeler üretiliyor

- Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal: - "OMÜ, elindeki 2 bini aşkın kenevir geniyle aslında Türkiye'ye bir hazine sunuyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve farklı amaçlarla kullanılabilecek kenevir üretme konusunda ürün çeşitliliğini sağlamaya çalışıyor" - "Kenevirin esnek, hafif ve dayanıklı yapısı, bunun farklı amaçlarla kullanılmasını, özellikle savunma sanayindeki uçak ve benzeri farklı yerlerde farklı amaçlarla kullanmasını mümkün kılıyor. Bu gelecek açısından ümit veriyor. Türkiye'nin savunma sanayindeki hareketine, kalkınma çabasına çok ciddi bir farklılık katacaktır, hız katacaktır"

Abone Ol

SAMSUN (AA) - VEYSEL ALTUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) kenevirin endüstriyel bir ürün olarak katma değerinin arttırılması için çalışmalar yürütülüyor.

Samsun'da kenevirin ekimi ve hasadının yanı sıra savunma sanayi, yalıtım...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }