Usta tiyatrocu ve televizyon sunucusu Kenan Işık, 10 yıllık bir komadan sonra vefat etti. Sauna sonrası yaşadığı talihsiz kaza sonucu beyin kanaması geçiren Işık, Türk televizyon tarihine damga vurmuş bir isimdi.

Özgür Özel’den dikkat çeken açıklama: 1 litre rakı 140 lira olacak Özgür Özel’den dikkat çeken açıklama: 1 litre rakı 140 lira olacak

Ünlü sunucu Kenan Işık'tan son dakika haberi geldi... Kim Milyoner Olmak İster programında yaptığı sunuculukla akıllarda kalan Kenan Işık hayatını kaybetti. Kenan Işık hastalığı neydi, kaç yıl komada kaldı? sorusu da bu gelişmeyle birlikte merak edilmeye başlandı. Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memurun çocuğu olan Kenan Işık ortaokul öğrenimi gerçekleştiği dönemde Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başlamış, lise öğrenimini gerçekleştirdiği Ankara'da Ulaş Bardakçı ile aynı sınıfta okudu. Spor sonrası saunaya giren Kenan Işık, sauna çıkışı kendisini iyi hissetmediğini belirtmiş ve kısa süre sonra dengesini kaybederek yere düşmüştü.

Uzun yıllardır komada olan Kenan Işık hayatını kaybetti. Kenan Işık son durumu sevenleri tarafından merak ediliyor. Özellikle Kim Milyoner Olmak İster adlı televizyon programı ile akıllara kazınan Kenan Işık uzun yıllardır geçirdiği kaza sebebiyle tedavi görüyordu. 10 yıldır komada olan Kenan Işık’tan üzen haber geldi. Ünlü sunucu hayata gözlerini yumdu. Peki, Kenan Işık ne kazası geçirdi? Kenan Işık kimdir, nereli? İşte ünlü sunucu Kenan Işık hakkında merak edilen bilgiler...

KENAN IŞIK ÖLDÜ MÜ, HASTALIĞI NEYDİ?
Özellikle Kim Milyoner Olmak İster programı ile akıllarda kalan tiyatro sanatçısı ve sunucu Kenan Işık yaşamını yitirdi. Ünlü oyuncu beyin kanaması sonucu 10 yıldır komadaydı.

KENAN IŞIK NE KAZASI GEÇİRMİŞTİ, KAÇ YILDIR KOMADAYDI?
21 Mart 2014 günü spor sonrasında saunaya giren Işık'ın, sauna sonrasında fenalaşıp dengesini kaybederek kafasını yere çarptığı öğrenildi. Bilinci kapalı hâlde hastaneye kaldırılan ve beyin kanaması geçiren Işık, hemen ameliyata alındı. Ameliyatın 4 saat sürdüğü ve sanatçının hayati tehlikesi bulunduğu belirtildi. Olayın olduğu tarihten sonra bir müddet komada olan sanatçının tedavisi şu anda evinde devam etmektedir.

KENAN IŞIK KİMDİR, KAÇ YAŞINDAYDI, NERELİ?
Yusuf Kenan Işık 1 Ekim 1947’de Malatya’da dünyaya geldi. Özellikle Kim Milyoner Olmak İster adlı televizyon programı ile tanınan Kenan Oşık Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memurun çocuğudur. Işık ortaokul öğrenimi gerçekleştiği dönemde Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başlamış, lise öğrenimini gerçekleştirdiği Ankara'da Ulaş Bardakçı ile aynı sınıfta okudu. Aynı zamanda bu dönem Meydan Sahnesi'ne girmiştir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olmuştur.

Işık ayrıca, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapmıştır. Sanatçı devam eden kariyeri süresince çok sayıda tiyatro oyunu yazmıştır. Yeni Yüzyıl (1995-1998),Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı Dadı adlı diziyle boy göstermiştir. 2005 yılında Kenan Işık, Erdoğan Aktaş'la tanışıp 4 Nisan 2005 tarihinde Star Haber'i sunmaya başladı. 12 Haziran 2005 tarihinde haberi sunmayı bırakan Kenan Işık, 20 Ağustos 2005 tarihinde Star Haber'i bıraktı ve tekrar oyuncu oldu. Sanatçı ayrıca Türk televizyon programları arasında fenomenler arasına giren Kim 500 Bin İster yarışmasının Osmantan Erkır'ın yönlendirmesiyle sunuculuğunu yapmış, değişen yeni adı ile Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının sunuculuğunu yapmaya devam etmiştir. 2010 anayasa değişikliği referandumu'nda 'Evet' oyu vereceğini açıklamıştır.