Genel

Keşan bezi dokuma ustası ata mesleğini gelecek kuşaklara aktarmak istiyor

- Trabzon'da 50 yıldır dokuma tezgahında Keşan bezi üreten usta, 3 kuşaktır devam ettirdikleri dede mesleğinin kendisiyle birlikte yok olup gitmesinden endişeleniyor - Keşan dokuma ustası Osman Saka: - "Şu anda olsa burada bir çırağı bir haftada usta ederim. Gençler hep şimdi okuyup gidiyorlar, bir nesil olarak biz kaldık biz de bıraktık mı daha yok"

Abone Ol

TRABZON (AA) - ENES SANSAR - Trabzon'da yarım asırdır Keşan bezi üreten Osman Saka, dede mesleği işini gelecek kuşaklara aktarmak için çırak yetiştirememenin üzüntüsünü yaşıyor.

Çarşıbaşı ilçesi Kavaklı Mahallesi'ndeki evinin yanındaki...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }