Haberde insan

‘Kelle Söğüş’ geleneğini 5 kuşaktır yaşatıyorlar

NİĞDE’NİN COĞRAFİ İŞARET İÇİN BAŞVURULAN YEREL LEZZETİ ‘KELLE SÖĞÜŞ’ GELENEĞİNİ ÖZKAYMAK AİLESİ 5 KUŞAKTIR SÜRDÜRÜYOR

Abone Ol

Niğde’de yaşayan Özkaymak ailesi, Kiçağaç ve Uluağaç Köyünden çıkan bir Rum yemeği olan kelle söğüşü 133 yıldır aynı tezgahın başında aile geleneği olarak devam ettiriyor.

1890’larda dedelerinin Rumlardan öğrendiği kelle...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }