Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın Yeniden Refah Partisi’nden (YRP) istifasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Gülpınar, yerel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında, YRP’den neden istifa ettiğine dair açıklamalarda bulundu. İstifasının ardından AK Parti’ye geçeceği iddiaları gündeme gelirken, Gülpınar’ın parti yapıları hakkında yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Bakan Tekin'den Adıyaman'da eğitime toplu temel Bakan Tekin'den Adıyaman'da eğitime toplu temel

YRP’den İstifanın Ardındaki Sebepler

Artı Gerçek'in haberine göre; Gülpınar, YRP’den istifa süreci hakkında, “Temel sorunun kurumsallaşma yönünde olduğunu, istişare eksikliği yaşandığını ve geleceğe dair bir umut ışığı yakacak siyaset anlayışının olmadığını gördüğüm için böyle bir karar aldım,” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, YRP’de parti içi yönetim anlayışının kendisi için tatmin edici olmadığını belirttiği ilk açıklamalarından biri olarak dikkat çekti.

Gülpınar: “Ankette Yüzde 73 ‘AK Parti’ye Geçme’ Dedi”

Gülpınar, istifasının ardından AK Parti’ye geçip geçmeyeceği konusunun kamuoyunda tartışılmaya devam ettiğini ifade etti. Bu tartışmalara cevap olarak, istifasından önce bir anket yaptırdığını ve bu anket sonucunda halkın %73’ünün “AK Parti’ye geçmesin” yönünde bir görüş belirttiğini söyledi. Ankette yalnızca “Kasım Gülpınar AK Parti’ye geçsin mi, geçmesin mi?” sorusu sorulmuş ve bu sonucun kendisi için önemli bir yol gösterici olduğunu ifade etti.

“AK Parti Türkiye’nin En Kurumsal Yapılarından Biri”

Gülpınar, konuşmasının devamında AK Parti'ye övgülerde bulunarak, partinin Türkiye’deki en kurumsal yapılardan biri olduğunu vurguladı. “AK Parti’yi eleştirdiğim noktalar var ama Türkiye’nin en kurumsal yapılarından biri olduğunu iddia ediyorum,” diyen Gülpınar, 22 yıldır iktidarda olan bir partinin doğal olarak kurumsallaştığını ifade etti. Ayrıca, kurumsal yapının yozlaştırılabileceğini ancak yanlış politikalar izlendiğinde bu yapının erozyona uğrayabileceğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Olacağı İddiaları

Gülpınar’ın istifasıyla birlikte AK Parti’ye katılacağı ve kabinede yapılacak değişiklikle Tarım ve Orman Bakanı olarak atanacağı iddiaları gündeme geldi. Ocak ayında AK Parti’den istifa eden ve 31 Mart yerel seçimlerinde YRP adayı olarak Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gülpınar, istifasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe Sarayı’nda yaptığı görüşme sonrası bu iddialar daha da güçlendi.