Çorum'un Kargı ilçesindeki 125. Yıl Anaokulu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında, öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak ve hayvanların yaşama hakkına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Etkinliklere Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Uluçay, Şube Müdürleri Ali Kapucu ve Mustafa Kemal Ekmekçi de katıldı. Öğrenciler, hem eğitici hem de duyarlı bir etkinlikte, sokaktaki hayvanlar için mama paketleme faaliyetinde bulundu.

CAN DOSTLARIMIZA YARDIM ELİ

BİK Samsun Şube Müdürü Nedim Engin’den Kargı Gazetesi’ne 9. Yıl tebriği BİK Samsun Şube Müdürü Nedim Engin’den Kargı Gazetesi’ne 9. Yıl tebriği

Etkinlik kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Uluçay, öğrencilerle yakından ilgilenerek hayvanların korunmasının önemine vurgu yaptı. Paketlenen mamalar sokaktaki "Can Dostlarımız"a ulaştırıldı. Bu etkinlik, öğrencilerin küçük yaşta hayvan sevgisini geliştirmeleri için önemli bir adım oldu.

KUŞLAR İÇİN YUVA YAPIMI

Hafta boyunca doğadaki kuşlar da unutulmadı. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde kuş evleri ve yemlikler hazırlayarak okuldaki ağaçlara astılar. Bu sayede kuşlar için daha güvenli bir ortam sağlanırken, öğrenciler doğa sevgisini pekiştirdi.

VETERİNER HEKİMDEN EĞİTİM DESTEĞİ

Etkinliklerin bir parçası olarak, velilerden Veteriner Hekim Sinan Aslan, okula davet edildi. Sinan Aslan, öğrencilere veterinerlik mesleği hakkında bilgi verirken, okul çevresinde bulunan kedi ve köpeklerin iç-dış parazit ilaçlamalarını ve kuduz aşılarını yaparak, öğrencilerin sağlıklı bir çevrede hayvanlarla etkileşim kurmasına katkı sağladı.