Bilim, teknoloji

Karabük'te "gürültü haritaları" çıkarılıp sessiz şehir modeli oluşturulacak

- Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Nihat Yılmaz: - "Göz ardı ediliyor ama gürültü çoğu insanın sağlığını ve psikolojisini etkiliyor. Duyma kaybından kalp sağlığına kadar birçok konuda sorun" - "Safranbolu, Sakin Şehirler Ağı'na dahil edildi. Sakin şehir olması dolayısıyla Karabük'ün gürültü haritasını çıkartmak ve her an online izlenebilir gürültü ölçümleriyle halkımıza hizmet vermek istiyoruz"

Abone Ol

KARABÜK (AA) - ORHAN KUZU - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) bünyesinde faaliyet gösteren firma tarafından hazırlanan projeyle, kentin gürültü haritası çıkarılıp kirliliği engellemek amacıyla "gürültü panelleri" üretilecek.

KBÜ...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }