Hitit Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü'nün organize ettiği "Markaların Nutri-Food Yolculuğu" konseptli konferans serisinin ilki ‘’Topraktan Fincana Kahve’’ konulu konferans, Meslek Yüksek Okulu yerleşkesi Ethem Erkoç Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konferans, Arabica Coffe House eğitim ekibinden Ufuk Çat ve Ali Kaan Tuzsuz’un katılımlıyla düzenlendi.

Hülya Eröksüz hayatını kaybetti Hülya Eröksüz hayatını kaybetti

Konferans, kulüp üyelerinin, akademisyenlerin ve davetli özel misafirlerin yoğun ilgisiyle renkli bir atmosferde gerçekleşti.

Konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çorum Arabica Coffe House Yöneticisi Zeynep Çenesiz Yarımca ve Beslenme ve Diyetetik Kulübü Başkanı Ahmet Serhat Afşar’ın açılış konuşmalarıyla devam etti.

Zeynep Çenesiz Yarımca, “ülkemizde her geçen gün gelişen ve önem kazanan kahve sektörünün öncülerinden olan Arabica Coffee House, Ankara merkezli olarak 2014 yılında kurulmuştur. Yüzde 100 yerli ve milli bir marka olan Arabica Coffee House, tamamen bir girişimcilik firmasıdır. “Fark yarat öncü ol” sloganı ve “iyi kahve” vurgusuyla, misafirlerini merkez alan bakış açısını korumakta, kalitesi ve butik hizmet anlayışından ödün vermeksizin sektör liderliği hedefine adım adım yürümektedir” dedi.

Kulüp Başkanı Ahmet Serhat Afşar ise, Aralık 2021 yılından itibaren özverili çalışmalar ile etkinliklerini gerçekleştirdiğini, kulübümüzün yeni konsepti olan markaların Nutri-Food yolcuğunun ilkini Arabica Coffe House firmasıyla gerçekleştirdiklerini anlattı.
Eğitmenler Ufuk Çat ve Ali Kaan Tuzsuz, sunum sırasında konuşmasına kahvenin yolculuğunu vurgu yaparak başladı.

Konuşmalarda; ‘’kahve kökboyası familyasına ait olan çalı türünde bir bitkidir. Bu bitkiden elde edilen meyve ve meyve çekirdeklerine de kahve adı verilmektedir. Kahve kavramı coffea türün olarak bilinen bitki familyası olaraktan bilinmektedir. Dünya üzerine bulunan kahve bitkilerinin tarihi yaklaşık olarak M.Ö 400-600 yüz yılları aralığında Arap yarımadasına yakın bir bölgede keşfedilmiştir. Arap yarımadasında yaşamış olduğu düşünülen çoban Kaldi isimli bir keçi çobanı tarafından keşfedilmiştir. Kahve bitkileri 36 yıla kadar dayanan hayat süreçlerinde uzun ve meşakkatli serüvenlerden geçmekteler. Arabica bitki türü yüksek irtifalarda ve düşük kafeini ile öne çıkan kahve tutkunlarının ilgisini çeken en popüler kahve bitkisidir. Arabica bitki türü ayrıca dünyada keşfedilen ilk kahve bitkisinin de atası olarak görülen özel bir türe sahiptir. Bu bitki türü genel anlamda dünyada sadece kahve olarak tanıdığımız likit içecekler için kullanılmakta. Bunun ana sebebi ise içerisinde bulundurduğu düşük oranda kafein ve lezzetli aromalar sayesinde kahve tutkunlarının vazgeçemediği en temel bitkidir” ifadesi kullanıldı.

Etkinliğin sonunda, Beslenme ve Diyetetik Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Dönmez Güngüneş, Ufuk Çat ve Ali Kaan Tuzsuz’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi ve hediye takdim etti.