Tiramisu, İtalyan mutfağının en sevilen ve dünya çapında ün kazanmış tatlılarından biridir. Kahve, labne peyniri ve kakao ile harmanlanan bu tatlı, hem pratik hazırlanışı hem de mükemmel lezzetiyle tatlı severlerin favorisi olmuştur. İşte adım adım orijinal tiramisu tarifi ve yapılışı!

Tiramisu Tarifi

Malzemeler:

Krema için:

3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 kutu labne peyniri (200-250 gram)

Kedi Dili Bisküvisi için:

Avrupa'dan sofralarınıza: Şipşak hazırlanan Belçika Muhallebisi tarifi Avrupa'dan sofralarınıza: Şipşak hazırlanan Belçika Muhallebisi tarifi

1 paket kedi dili bisküvisi (yaklaşık 24 adet)

Kedi Dillerini Islatmak için:

1,5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı granül kahve (nescafe)
2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

2 yemek kaşığı kakao (süslemek için)

Tiramisu Nasıl Yapılır?

Bir tencereye 3 yemek kaşığı unu, 1 su bardağı toz şekeri, 3 su bardağı sütü ve 1 adet yumurta sarısını ekleyin.
Orta ateşte sürekli karıştırarak, karışım kıvam alıp kaynamaya başlayana kadar pişirin.
Karışım kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve 1 paket vanilyayı ekleyip karıştırın.
Karışım ılıdıktan sonra içine labne peynirini ekleyin. Mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
1,5 su bardağı sıcak suyun içine 3 yemek kaşığı granül kahveyi ve 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin. Karıştırarak kahveyi eritin.
Kedi dili bisküvilerini kahveli karışıma batırıp çıkarın. Bisküvileri çok bekletmeden hızlıca alarak servis kabınıza dizin.
Hazırladığınız kedi dili bisküvilerinin üzerine kremanın yarısını dökün ve eşit şekilde yayın.
Kalan kedi dili bisküvilerini de aynı şekilde kahveli karışımda ıslatıp ikinci kat olarak dizin.
Üzerine kalan kremayı dökün ve güzelce yayın.
Son olarak, süzgeç yardımıyla üzerine kakao serpin.

Tiramisuyu Dinlendirme ve Servis:

Tiramisuyu buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece boyunca dinlendirin. Bu dinlenme süresi, tatlıdaki tüm lezzetlerin birbiriyle harmanlanmasını sağlayacaktır.
Dilimleyerek servis edin.