Çemen, özellikle kahvaltılarda sıklıkla tercih edilen, besleyici ve lezzetli bir yiyecektir. Evde yapabileceğiniz bu tarif ile sofralarınıza renk katacak, sevdiklerinize lezzetli anlar yaşatacaksınız.

Kahvaltıda farklı lezzetler denemeyi seviyorsanız, çemen tam size göre! Ceviz ve sarımsağın mükemmel uyumunu sunan bu tarif, hem sağlıklı hem de oldukça pratik.

MasterChef Türkiye 100.000 TL ödülünü kim kazandı? 4 Ekim 2024 ödül oyununu kazanan yarışmacı belli oldu MasterChef Türkiye 100.000 TL ödülünü kim kazandı? 4 Ekim 2024 ödül oyununu kazanan yarışmacı belli oldu

Güne enerjik ve lezzetli bir başlangıç yapmak isteyenler için cevizli ve baharatlı çemen tarifi! Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çemen, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak.

MALZEMELER

1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı (2 parmak eksik) bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 ajda çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Rondoda cevizleri çekiyoruz.
Peşinden ekmek içi ve sarımsağı ekleyip kum gibi olana kadar rondodan geçiriyoruz.
Kalan diğer tüm malzemeleri rondoya ekleyip hepsini rondodan geçiriyoruz.
Damak zevkinize göre tuz ve baharat oranını ayarlayabilirsiniz.

Ev yapımı çemen tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltılık arayanlar için mükemmel bir seçenektir. Ceviz ve sarımsağın birleşimiyle oluşan bu eşsiz tat, sofralarınıza renk katacak. Kolay adımlarla hazırlayabileceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Kahvaltılarınız artık daha keyifli ve lezzetli olacak!