Evde kolayca yapabileceğiniz ve herkesin bayılacağı bir tatlı mı arıyorsunuz? Milföy hamuruyla hazırlanan bu tatlı, zamandan ve malzemeden tasarruf etmenizi sağlayacak.

Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi Pastaneden hiçbir farkı yok! Evde Laz böreği nasıl yapılır? Ustasından Laz böreği tarifi

Milföy hamuruyla tatlı yapımı, lezzeti ve pratikliğiyle ön plana çıkıyor. Bu tarif, mutfakta geçireceğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirmenize olanak tanıyacak.

Az malzemeyle büyük lezzetler yaratmanın yolu milföy hamurundan geçiyor. Bu kolay ve pratik tatlı tarifi ile tatlı ihtiyacınızı hızlıca giderebilirsiniz.

Dünya'nın En Kolay Tatlı Tarifi

Malzemeler

10-12 adet kare milföy hamuru

Kreması için;

500 ml süt
2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Üzeri için;

isteğe bağlı çikolata sosu veya pudra şekeri

Süslemek için

toz fıstık

Dünya'nın En Kolay Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle muhallebi için gerekli olan süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alalım. Çırpıcı ile karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave ederek hızlıca çırpalım ve ocaktan alalım.
Muhallebimiz soğurken milföylerimizi hazırlayalım.
Milföy hamurlarımızı tezgaha açalım ve oda sıcaklığında yumuşamaları için birkaç dakika bekleyelim.
Daha sonra her bir kareyi 4 küçük kareye bölelim. Dilerseniz kare yerine çay bardağı ile keserek daireler de elde edebilirsiniz. Şekil olarak güzel oluyor. Ancak kenarlardan kesilen fazla parçalar israf oluyor diye düşünebilirsiniz. Bu yüzden tercih size kalmış 
Kestiğimiz milföyleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Dizerken arada pek boşluk kalmayacak şekilde sıkıca dizebilirsiniz. Çünkü milföyler pişerken zaten küçülüyor :) Pişirme kağıdı kullanmanızı her zaman tavsiye ederim. Hem pişirme daha güzel oluyor hem de temiz iş çıkıyor 
Milföylerimizi 180 derece ısıtılmış fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirelim.
Muhallebi ve milföyler ılıdıktan sonra bir araya gelebilirler. Kabaran milföyleri ortadan ikiye ayıralım. Her iki parçasına da krema sürelim. Kapatmadan önce dilerseniz bir dilim muz gibi sevdiğiniz bir meyveden de yerleştirebilirsiniz.
Hazırladığımız milföy pastalarını servis tabağına alalım. Üzerlerini pudra şekeri veya çikolata sosu ile süsleyelim. Dilerseniz hemen veya bence birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Milföy hamuruyla yapabileceğiniz bu kolay ve pratik tatlı tarifi, mutfakta harikalar yaratmanıza yardımcı olacak. Hem zamandan tasarruf edin hem de lezzetli tatlılarla misafirlerinizi şımartın. Bu tarif, tatlı yapımını herkes için ulaşılabilir ve keyifli hale getiriyor. Kolay tatlı yapmanın püf noktalarını keşfedin ve kendi mutfak maceralarınıza başlayın. Afiyet olsun!