Genel

Gıda kaybına neden olan küf kaynaklı toksinler daha hızlı tespit edilebilecek

- Kimya mühendisi Selçuk Uğurlu: - "Girişimimiz, aslında mikotoksinin oluşturduğu ve küresel olarak gıdamızın dörtte birini atığa çeviren yani her yıl bir milyar tonluk kayba neden olan bir problemi çözmeye çalışıyor. Küflerin ürettiği toksinleri tespit ediyor" - "Çiftçi bu cihazı alacak, üstüne numuneyi bırakacak, hangi toksinleri analiz etmek istediğini girecek ve analiz tuşuna basacak. Analiz sonuçları 25 dakika sonra cep telefonunda olacak"

Abone Ol

İSTANBUL (AA) - BİRİZ ÖZBAKIR - Kimya mühendisi Selçuk Uğurlu, geliştirme aşamasında oldukları cihazla, gıdalarda küf kaynaklı toksin analizlerinin kısa sürede gerçekleştirileceğini ve bu sayede toksinlerden kaynaklanan gıda kaybının önlenebileceğini...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }