Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için gerekli olan "fethi kabir" işlemlerini başlatmıştı. Garipoğlu’nun mezarının açılması talebi üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen talimat yazısında, Garipoğlu’nun mezarının bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda bu işlemin gerçekleştirilmesine karar verilmişti. Bu süreçte adli heyetin güvenliğinin sağlanması için emniyet görevlilerinin de hazır bulunması gerektiği belirtilmişti.

Rezan Epözdemir'in Açıklaması

CHP lideri Özgür Özel Filistin’e ne zaman gidiyor? CHP lideri Özgür Özel Filistin’e ne zaman gidiyor?

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, mezarın açılma tarihini açıklarken şu ifadeleri kullandı:
"Onlarca gazeteci ve basın mensubu arkadaşımız arıyor ve soruyor. Lüzumu üzerine açıklama yapma zarureti hasıl oldu. Cem Garipoğlu'nun fethi kabir işlemi 3 Ekim 2024 Perşembe günü saat 11:00'da gerçekleştirilecektir. Gereği kamuoyunun bilgilerine sunulur."

Münevver Karabulut Cinayeti

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009'da Bahçeşehir'de bir villada Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilmişti. Parçalanmış cesedi, Etiler'de bir çöp konteynerinde bulunmuş ve bu olay Türkiye'de büyük bir infial yaratmıştı.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Cem Garipoğlu'nu 18 Kasım 2011'de Münevver Karabulut'u öldürmekten 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Ancak, Garipoğlu 10 Ekim 2014'te Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde intihar etmiş ve yapılan otopsinin ardından toprağa verilmişti. Otopsi sırasında alınan DNA örnekleri, Garipoğlu'nun kimliğiyle uyuşmuştu.

Mezarın Açılma Sebebi

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılma kararı, ölümüne dair süregelen şüpheleri aydınlatma amacı taşımaktadır. DNA örneklerinin tekrar alınması ve mezar üzerinde yapılacak incelemeler, ölümünün gerçekliğine dair şüpheleri ortadan kaldırmak için yapılacak.