Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin heyecan dolu üçüncü haftasında İsveç'in güçlü takımı Elfsborg ile karşılaşacak. Futbolseverler bu önemli maçı TRT1'den canlı olarak izleyebilecek. Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupalarındaki 321'inci maçına çıkarken, tarihindeki büyük başarılarına bir yenisini eklemeyi hedefliyor.

Maç Yayını TRT1’de

Galatasaray-Elfsborg karşılaşması, 24 Ekim 2024 Perşembe günü oynanacak ve TRT1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Sarı-kırmızılılar, Avrupa arenasındaki 321. maçına çıkacak.

Galatasaray’ın Avrupa Kupaları Performansı

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki deneyimi ve başarısıyla dikkat çekiyor. Bugüne kadar Avrupa'da 320 maça çıkan sarı-kırmızılı ekip, bu mücadelelerin 114’ünden galibiyetle ayrılırken, 121 karşılaşmada mağlup oldu ve 85 maçta ise beraberlik aldı. Bu süreçte Galatasaray, rakip fileleri 434 kez havalandırdı, kalesinde ise 479 gol gördü.

UEFA Avrupa Ligi’nde Tarihi Başarılar

Galatasaray, Avrupa'nın en önemli ikinci futbol turnuvasında, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanarak tarihi bir başarı elde etmişti. Bu sezon da UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden sarı-kırmızılılar, turnuvada çıktığı son 16 maçın 14'ünde yenilmedi.

İsveç Takımları Karşısında Zorlanıyor

Boluspor teknik direktörü Kahraman 4-3-3 dizilişi ile Çorum FK’ya nasıl üstünlük kurduklarını açıkladı Boluspor teknik direktörü Kahraman 4-3-3 dizilişi ile Çorum FK’ya nasıl üstünlük kurduklarını açıkladı

Galatasaray, Avrupa kupaları tarihindeki İsveç takımlarıyla yaptığı 7 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alabildi. Elfsborg ile ilk kez karşılaşacak olan sarı-kırmızılı ekip, İsveç takımlarıyla yaptığı iç saha maçlarında ise galibiyet yüzü göremedi; 4 karşılaşmada 2 beraberlik ve 2 yenilgi yaşadı.