Son günlerde medyada yer alan iddialar, iş insanı ve eski Galatasaray SK yöneticisi Erden Timur'un ABD'nin New York kentinde gözaltına alındığı yönündeydi. Ancak yapılan açıklamalar, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. Timur, sadece New York Belediye Başkanı Eric Adams'a yönelik yürütülen bir soruşturma kapsamında bilgisine başvurulduğunu belirtti.

Mehmet Sümer’in Paylaşımı: Gözaltı İddiaları Gündemde

Olayı ilk olarak Voice of America (VOA) muhabiri Mehmet Sümer sosyal medya üzerinden duyurdu. Sümer, New York JFK Havalimanı'na iniş yapan Erden Timur'un FBI tarafından gözaltına alındığını ve kendisine New York Belediye Başkanı Eric Adams ile ilgili sorular yöneltildiğini paylaştı. Sümer, daha sonra yaptığı bir güncelleme ile gözaltı işleminin uygulanmadığını, yalnızca Erden Timur'un bilgisine başvurulduğunu doğruladı.

Erden Timur’dan Açıklama: “Kimseye Bağış Yapmadım”

Yaşananların ardından Erden Timur, medyaya yaptığı açıklamalarda, New York'a Nef Filarmoni Orkestrası’nın konserine katılmak için geldiğini belirtti. FBI yetkilileri tarafından kendisine, Eric Adams’a rüşvet veya bağış adı altında herhangi bir ödeme yapıp yapmadığının sorulduğunu ifade eden Timur, bu tür bir bağışın olmadığını ve kendisinden hiçbir şekilde böyle bir talepte bulunulmadığını vurguladı. Timur, "Ne bağış yaptım ne de benden böyle bir talep oldu." dedi.

Timur’un Habertürk Canlı Yayınındaki Açıklamaları

Erden Timur, olayla ilgili Habertürk canlı yayınında daha detaylı bir açıklama yaparak, gözaltı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve yalnızca kısa süreli bir görüşme yapıldığını söyledi. Timur, "20-25 dakika süren bir görüşmemiz oldu, FBI yetkilileri birkaç soru sordu ve ardından havalimanından ayrıldım. Bu durumu gözaltı gibi göstermek doğru değil." ifadelerini kullandı.

Timur, bu olayın tamamen asılsız iddialarla büyütüldüğünü, kendisinin hiçbir şekilde böyle bir bağış yapmadığını ve Türkiye'de de hiçbir usulsüz imar artışı yapmadığını belirtti. Gayrimenkul sektöründe prensiplerine bağlı kalarak çalıştığını vurgulayan Timur, adının bu tür iddialarla anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

MasterChef Metin Yavuz kimdir, Nişanlısı Ecem Eseler kaç yaşında? MasterChef Metin Yavuz kimdir, Nişanlısı Ecem Eseler kaç yaşında?

Gözaltı Yok, Bilgi Talebi Var

Erden Timur’un gözaltına alındığı yönündeki iddialar asılsız çıktı. Yaşanan olay, FBI yetkililerinin Eric Adams ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Timur’a sorular sormasıyla sınırlı kaldı. Timur’un açıklamaları, olayı netleştirirken, kamuoyunda oluşan kafa karışıklığını giderdi.