Eski Galatasaray SK yöneticisi ve Nef İnşaat’ın sahibi Erden Timur'un ABD'nin New York şehrinde gözaltına alındığına dair iddialar gündeme oturdu. VOA muhabiri Mehmet Sümer'in aktardığı bilgilere göre, Timur’un New York'a geldikten sonra FBI tarafından sorgulandığı ve ardından serbest bırakıldığı ifade edildi.

FBI Sorgusu ve Gözaltı İddiaları

Erden Timur’un ABD’ye girişi sırasında, JFK Havalimanı'nda FBI tarafından gözaltına alındığı ve sorgulandığı bildirildi. Timur'a, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında bazı sorular sorulduğu iddia edildi. Sorguda, Timur’a özellikle Eric Adams'ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığı sorulurken, Timur’un böyle bir bağış yapmadığını belirttiği aktarıldı.

1978'in hit filmi Neşeli Günler: Kim Milyoner Olmak İster'de zorlu soru! 1978'in hit filmi Neşeli Günler: Kim Milyoner Olmak İster'de zorlu soru!

Mehmet Sümer’in Paylaşımı

VOA muhabiri Mehmet Sümer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Brooklyn'de bir inşaat yatırımı olan Nef İnşaat şirketinin sahibi Erden Timur'la görüştüm. Kendisi iki gün önce New York’a geldiğinde, FBI tarafından JFK Havalimanı’nda gözaltına alınarak sorgulandığını ve kendisine New York Belediye Başkanı Eric Adams'la ilgili sorular sorulduğunu doğruladı. Timur, Adams’ın kampanyasına bağış yapıp yapmadığının sorulduğunu ve kendisinin bağış yapmadığını söylediğini anlattı."

Serbest Bırakıldı

Sorgusunun ardından Timur, herhangi bir suçlama yöneltilmeden serbest bırakıldı. Olayın ardından sosyal medyada geniş yankı uyandıran bu gelişme, Erden Timur'un özellikle ABD'deki yatırım faaliyetleri bağlamında merak konusu oldu.