Eğitim Sen Çorum Şube kadın Sekreteri Eylem Kandemir, kadınların ve çocukların can güvenliğinin olmadığını, kadın cinayetlerinin ve şiddetin artarak devam ettiğini belirterek, “öfkeliyiz, isyandayız, cinayet mahali ülkede güvende değiliz!” dedi.

Eylem Kandemir, Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından alınan kararla birlikte 2 günlük kokart takma eylemi yapacaklarını bildirdi.

Oğuzlar’da iktidarın engellerine karşı hizmet mücadelesi Oğuzlar’da iktidarın engellerine karşı hizmet mücadelesi

Kandemir, “Kadın cinayetlerini önleyecek tedbirler almayan, adil yargılamayan, cezasızlık politikalarıyla cinayetlere yol veren iktidar güdümlü yargı ve her seferinde suçu mağdura yıkan siyasal iktidar sahipleri ve iktidarın taliplileri siz nasıl uyuyorsunuz?” ifadesini kullandı.

Eylem Kandemir’in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Can güvenliğimiz yok, sokaklarda özgürce dolaşamıyoruz, her birimiz “Yarın maktul listesinde acaba adımız olacak mı?” kaygısıyla yaşıyoruz.

Acımız da öfkemiz de isyanımız da büyüyor! 

4 Ekim’de bu ülkenin karşılaştığı en korkunç günlerden biri daha yaşandı: iki kadın göz göre göre vahşice katledildi. Semih Çelik isimli erkek, İstanbul’da yaklaşık 1 saat içinde iki kadını vahşice katletti. Daha 19 yaşındaki Ayşegül Halil ve İkbal Uzuner, sosyal medyasından açıkça katliam çağrısı yapan, suç kayıtlarına rağmen herhangi bir kovuşturma yapılmayan, yargılanmayan Semih Çelik tarafından katledildiler.

Başka bir kadın sokakta yürürken, iki erkek tarafından taciz edildi. Dakikalarca süren tacizde saldırganlar önce gözaltına alınıp sonra serbest bırakıldı. Daha sonra sosyal medya baskısı ile tekrar gözaltına alınan saldırganlar, ses çıkarılmamış olsaydı bugün sokakta dolaşmaya devam edecekti. Daha bu haberlerle yeni karşılaşmışken, yine bir kadının Mezitli’de katledildiğini öğrendik. Sonay Öztürk Aslan, Uğur Araç isimli bir erkek tarafından katledildi. Her gün bir başkası… Öldürülen kardeşlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyor ve acılarını derinden paylaşıyoruz.

Kadın cinayetlerini önleyecek tedbirler almayan, adil yargılamayan, cezasızlık politikalarıyla cinayetlere yol veren iktidar güdümlü yargı ve her seferinde suçu mağdura yıkan siyasal iktidar sahipleri ve iktidarın taliplileri siz nasıl uyuyorsunuz?

Kadınları hedefe koyan ataerkil kapitalist sisteminiz, kadınlara dar etmeye çalıştığı sokakları, vahşetle mi teslim almaya çalışıyor!

Bilesiniz ki korkmuyoruz! 

Bir kez daha, katilleri, tecavüzcüleri, tacizcileri koruyan, aklayan ve cezasızlık politikalarıyla ödüllendiren sistemi kınıyoruz. Uygulanmayan yasalarla, cezalarla cesaret bulan failler, yaşamlarımıza göz dikmeye devam ederken binlerce suçluyu çıkardığı uyduruk aflarla sokağa salanlara karşı yaşamlarımızı savunmaya devam ediyoruz. 

Haklarımızı geri almak için her gün, her an direnmeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesini kaldıranlara, mevcut yasaları uygulamayanlara hesap sormaya devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki İstanbul sözleşmesi etkin bir şekilde uygulansaydı, katledilen yüzlerce kadın bugün aramızda olacaktı. Ülke kadın ve çocuk mezarlığına dönmeyecekti.

Bizler, katledilen kadınların adını bir an bile dilimizden düşürmeden bu öfke ve isyanla karşınızda durmaya devam edeceğiz. Cinayet mahali haline gelmiş bu ülkede yaşamlarımız, özgürlüklerimiz, haklarımız için ses çıkarmaya devam edeceğiz. Uygulamadığınız yasalar yüzünden, istismarı aklayan, katilleri öven düzeniniz yüzünden hayatta olmayan her bir kadın, her bir çocuk için ses olmaya devam edeceğiz. 

İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi, 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanması ve kadın cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz!

Kadınlar her gün evde, işte, sokakta, erkek şiddetine maruz kalmakta ya da şiddet tehdidi altında ölümle burun buruna yaşamlarını sürdürmektedir. Kadınlar her gün erkekler tarafından katledilirken; iktidar kadın düşmanı politikaların sürdürücüsü olmaya devam etmektedir. İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi, 6284 sayılı Yasa'nın etkin bir şekilde uygulanması ve kadın cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz!
Bu bağlamda Eğitim Sen Genel Merkezi “7-8 Ekim 2024 tarihlerinde kokart takma eylemi” kararı almış olup iş yerlerinde kokart takılacaktır
Şiddete, karanlığa, hukuksuzluğa geçit yok, kadınlar var!
Laiklik için, eşitlik için, özgürlük için, adalet için her yerdeyiz.”