Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Çorum şubesi yaptığı genel kurulla birlikte yeni yönetimini belirledi.

Eğitim İş Sendikası Çorum Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu'nda tek liste ile gidilen seçimlerde Tuba Üreyen’in listesi oy çokluğuyla ipi göğüsledi.

EĞİTİM-İŞ, İLK KEZ KADIN BAŞKANLA YÖNETİLECEK

Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler Lise tercihi yapacak öğrenci ve velilere önemli öneriler

Eğitim-İş’in, kuruluşundan beri ilk kez Çorum’da kadın bir başkan tarafından yönetilecek olması, heyecanla karşılandı.

Bu arada Şube Başkanı Selim Bozkurt, iki dönem üst üste yönetimde görev aldığından dolayı tüzük gereği yeni dönemde aday olmadı.

Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurulda, gündem maddelerinin görüşülerek oylanmasının ardından Şube Yönetim Kurulu, Şube Denetleme Kurulu ve Disiplin Kurulu ile Genel Merkezi üst kurul delegeleri belirlendi.

Genel kurulda Divan Başkanlığı'na Elvan Sadeçolak seçilirken, Katip üyelikler ise Halil İbrahim Bekar ve Özgür Duranöz’den oluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından geçilen kongre Şube Başkanı Selim Bozkurt'un açış konuşması ile başladı. Kongreye Eğitim İş Genel Merkez Eski Hukuk Sekreteri Maksut Balmuk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Uğur Demirer, Şube yöneticileri ve delegeler katıldı.

Sendika faaliyet raporu, gelir-gider bilançosu, denetim ve disiplin kurulu raporlarının okunarak ibrazının ardından seçimlere geçildi.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Şube Yönetim Kurulu; Tuba Üreyen, Aydın Kalender, Derya Asiltürk, Zekine Özkan, Erdem Eliçora, Tuğcan Demirel ve Onur Ortakçı'dan oluşurken, Şube Denetim Kurulu'na Tuncay Sümer, Özgül Bozkurt ve Zeki Ufuk Uysal, Şube Disiplin Kurulu'na ise Muharrem Sevinçoğlu, Caner Turan ve Esmeray Çetinkaya; Eğitim İş Genel Merkez Delegelikleri'ne ise Selim Bozkurt ve Özcan Çakmak seçildi.

Gerçekleştirilen kongrede oluşturulan Eğitim İş Çorum Şubesi'nin yeni yöneticilerinin mazbatasını 15 Mayıs 2024 Çarşamba günü alacağı ve devir-teslim töreninin ardından da görevine başlayacağı belirtiliyor.
Yeni yönetim kendi arasında yapacağı toplantıda görev dağılımı yapacak.
 

Editör: Kubilay Olcan