Genel

DOSYA HABER/SERA GAZLARI - Karbondioksitten güçlü metan gazı küresel ısınmanın yüzde 25'inden sorumlu

- İnsan faaliyetlerinin neden olduğu metan emisyonunun 142,3 milyon tonu tarım ve hayvancılıktan, 133,3 milyon tonu enerji sektöründen, 70,8 milyon tonu atıklardan, 9,7 milyon tonu ise biyokütle sektöründeki yakma faaliyetlerinden kaynaklandı - İngiltere Newcastle Üniversitesi Doğa ve Çevre Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Sam Wilson: - "Metan gazı son zamanlarda küresel bir odak noktası haline geldi. Bunun sebebi ise metan gazının karbondioksitten daha güçlü ve 20 yıllık süreçte karbondioksite göre 25 kat daha fazla küresel ısınma potansiyeline sahip olması"

Abone Ol

İSTANBUL (AA) - YETER ADA ŞEKO - Küresel ısınmanın yüzde 25’inden sorumlu olan metan gazının kaynakları arasında tarım ve hayvancılık ile enerji sektöründeki faaliyetler başta geliyor.

AA'nın Birleşmiş Milletler (BM) tarafından...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }