ı Kerim’de 255 ayette yardımlaşma, dayanışma ve birbirimize destek olmak konusunda mesaj var" dedi.

Tören öncesinde Kırşehir programına valilik ziyaretiyle başlayan Erbaş; burada Vali Murat Sefa Demiryürek ile sohbet etti. Daha sonra Cumhuriyet tarihinin ilk külliye projesi olan Ahi Evran Külliyesi’ne geçen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, külliye alanında Ahilik Haftası Kutlamaları içerisinde yer alan il ahilerine kaftan giydirdi. Tören öncesinde konuşan Erbaş, "Kur’an-ı Kerim’de 255 ayette yardımlaşma, dayanışma ve birbirimize destek olmak konusunda mesaj var" dedi.

"Ahiliğe işaret eden mesajlar var"

Kurtuluşa ulaşmak isteyenlerin emanetlere riayet ettiğini aktaran Erbaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ahilik Haftası’na işaret eden mesajlar var. ’Kurtuluşa ulaşmak isteyen müminler emanete riayet ederler ve sözlerinde dururlar.’ Ahiliğin özünde bu vardır. Ahilik kardeşlik demek. Mümin olmanın özelliklerinden birisi; sözünde durmak, doğru konuşmak ve emanete riayet etmektir. Tersi ise münafıklık alametidir."

Bakan Ersoy: "Anadolu kökenli olan ve izinsiz yurtdışına çıkarıldığı ispat edilen eserleri yüzde 100’e yakın başarıyla ülkemize getirmeyi başarıyoruz" Bakan Ersoy: "Anadolu kökenli olan ve izinsiz yurtdışına çıkarıldığı ispat edilen eserleri yüzde 100’e yakın başarıyla ülkemize getirmeyi başarıyoruz"

Ahilik duası yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ’İlin Kalfası’ Aleyna Sarı, ’İlin Çırağı’ Samet Coşkuner, ’İlin Ahisi’ Bilal Yıldırım’a şed kuşatma törenine katıldıktan sonra Zanaatkarlar Çarşısı’nda esnaf duasına iştirak edip, Ahilik Müzesi ziyaretinde bulundu.