Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları, 27 Eylül Cuma günü ÖSYM tarafından erişime açıldı. Üniversite hayalini gerçekleştiren DGS adayları, sonuçların açıklanmasıyla birlikte kayıt süreçlerine başlayacak. Peki, DGS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? İşte DGS sonuçları hakkında detaylı bilgiler:

DGS Yerleştirme Sonuçları Nereden ve Nasıl Sorgulanır?

DGS yerleştirme sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yapabilirler. Sonuçları sorgulamak için T.C. Kimlik Numarası ve ÖSYM tarafından verilen aday şifresi kullanılmalıdır. Bunun dışında, ÖSYM'nin mobil uygulamaları üzerinden de sonuçlar hızlıca sorgulanabilir.

ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlar, internet sayfasında ilan edilen bilgilerle resmi tebligat niteliği taşır. Bu nedenle adaylara posta yoluyla herhangi bir sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Tüm bilgilere dijital olarak ulaşılabilecektir.

DGS Taban Puanları ve Kontenjanlar

DGS tercih sonuçlarına göre bir programa yerleşen adaylar, üniversitelerin taban puanları ve kontenjan bilgilerine göz atarak yerleştikleri bölümler hakkında bilgi edinebilirler. ÖSYM’nin yayınladığı tercih kılavuzunda yer alan kontenjanlar ve taban puanlar, tercih yaparken adaylar için önemli bir referans olacaktır. Yerleşemeyen adaylar ise sonraki süreçlerde tercih yaparken bu kılavuzdan faydalanabilirler.

DGS Yerleşen Öğrenciler İçin Kayıt Süreci

DGS sonuçlarına göre üniversitelere yerleşen adaylar, ÖSYM'nin belirlediği takvim doğrultusunda kayıt işlemlerini gerçekleştireceklerdir. Üniversiteye yerleşen öğrenciler, yerleştikleri üniversitelerin belirlediği kayıt tarihlerine dikkat ederek kayıtlarını zamanında tamamlamalıdır. Kayıt işlemleri için gerekli belgeler ve süreçler, üniversitelerin resmi web sitelerinde duyurulacaktır.

Trakya Üniversitesi’nden 9 akademisyen en etkili bilim insanları arasında Trakya Üniversitesi’nden 9 akademisyen en etkili bilim insanları arasında

DGS Sonuçlarına Göre Üniversite Hayatı

DGS ile üniversiteye yerleşen adaylar, lisans tamamlama fırsatını yakalayarak eğitim hayatlarına bir adım daha ileri taşıyacaklar. Özellikle meslek yüksekokulu mezunları için dikey geçiş programları, öğrencilerin lisans diploması almasına olanak tanımaktadır. DGS yerleştirme sonuçlarına göre üniversiteye yerleşen adaylar, yeni eğitim yılına hızlı bir şekilde adapte olabilmek için üniversitelerinin oryantasyon programlarını takip etmeleri faydalı olacaktır.