Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Evde Urfa dürümü yaparak, ailenize ve misafirlerinize Türk mutfağının benzersiz lezzetlerinden birini sunabilirsiniz. Bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak ve masanızda özel bir yer edinecek.

Geleneksel Türk lezzetlerini evde denemek isteyenler için Urfa dürümü, hem pratik hem de doyurucu bir seçenektir. Bu yazımızda, Urfa dürümünün nasıl yapıldığını adım adım anlatacağız.

URFA DÜRÜM TARİFİ

MALZEMELER

300 gram kuzu kıyma (tercihen oranında yağlı)
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı pul biber

TARİF

Öncelikle etin derin bir kabın içerisine alın. Üzerine rendelenmiş sarımsağı, rendelenmiş soğanı, salça ve diğer malzemeleri de ekleyin. Etinizi en az 10-15 dakika civarı yoğurun. Güzelce kıvam alması ve yoğrulması gerekmekte.
Hazırlamış olduğunuz harcı eşit miktarlarda bezelere ayırın. Evinizde eğer bulunuyorsa çöp şiş, kalın ahşap pişirme çubuğu veya fırına girebilen metal çubuklara etinizi geçirin. Elinizle güzelce sıkın ve hafif yayvan da bırakarak etinizi pişirme çubuklarınızın üzerine güzelce yerleştirin. Sonra bir tepsinin içerisine dizip buzdolabında en az 15 dakika civarı dinlendirin.
Ardından pişirme kağıdı serili fırın tepsinize aralıklı bir şekilde şişleri dizin. Aralarına ise biber, soğan, domates koyabilirsiniz. 200 derecede daha önceden ısıtılmış fırında, kontrollü olarak 15-20 dakika arası pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak şekilde servis edebilirsiniz.

Urfa dürümü, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biridir ve evde de kolayca yapılabilecek bir yemektir. Bu tarifi kullanarak, evinizde otantik bir Urfa dürümü hazırlayabilir ve lezzetli bir öğünün keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!