İSTANBUL (AA) - Daikin Türkiye Yönetim Kurulu ve Akademi İcra Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt, Daikin Türkiye Akademi'sinin sektör profesyonellerinin güncel bilgiye ulaşması açısından önemli bir rol üstlendiğini ve sahada hizmet verenlerin sürdürülebilir gelişim olanaklarına istedikleri anda erişmeleri şirket aidiyetini artıran bir unsur olduğunu bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Daikin, sektör çalışanlarının eğitimi için 2013 yılında şirket bünyesinde kurduğu Daikin Türkiye Akademi ile sektör çalışanlarının gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Daikin Türkiye Akademi, yurt içinde ve yurt dışında tüm servis ve bayilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği yoğun eğitimlerle sektör çalışanlarının gelişimlerine katkıda bulunuyor. Bugüne kadar 68 bin 901 katılımcıya 546 bin 364 saat eğitim veren Daikin Türkiye Akademi, sektöre değer katıyor.

Yeni dönemde bayiler için ürün eğitimleri, teknik servislere yönelik eğitimlerin yanı sıra müşteri memnuniyetine yönelik olarak kurum temsili ve iletişim eğitimleri daha önceki yıllardaki gibi devam edecek. Dijital okuryazarlık ve dijital vizyonerlik eğitimleri de yeni dönemde programda yer alacak. Daikin Türkiye'nin Sakarya/Hendek Üretim Tesisi'nde tasarımı yenilen PDS (Production Daikin System) eğitimleri beyaz ve mavi yaka çalışanlar için devam edecek.

2023 mali yılında özellikle teknik eğitim içerik tasarımlarına geniş yer vererek bu sayede yeni nesil ve yetişkin öğrenme kriterlerini "know how" ile bir araya getirerek katılımcıyı eğitime dahil eden içerikler oluşturan Daikin Türkiye Akademi'nin ulaştığı kişi sayısı her geçen gün artıyor. Katılımcı sayısı son 2 yılın ortalamasına göre yüzde 17 artış gösterdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Daikin Türkiye Yönetim Kurulu ve Akademi İcra Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt, bayi, servis, çalışan, sektör ve Orta Doğu, Afrika ülkeleri veya Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) ülkelerindeki paydaşlarla hem teknik hem de kişisel gelişim eğitimlerinde bir araya geldikleri bir eğitim yılı geçirdiklerini belirtti.

- "Genele açık seminerler ile ChatGPT ve yapay zeka konularında gelişmeleri yakından takip ettik"

Yeşilyurt, çalışanları için gerçekleştirilen ve kültürel dönüşümlerine büyük katkısı olan liderlik ve kişisel gelişim programlarının güçlü içerikleri arasında yer aldığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

Dış dengede olumlu gelişme! Dış ticaret açığı hızla azalıyor Dış dengede olumlu gelişme! Dış ticaret açığı hızla azalıyor

"Yıl genelinde yaptığımız genele açık seminerler ile ChatGPT ve yapay zeka konularında gelişmeleri yakından takip ettik. Bunun yanı sıra MEB'le birlikte gerçekleştirdiğimiz öğretmen yetiştirme programları ile sektörün gelişimine katkı sağlamaya çalıştık. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okul/kurumlarda görev yapan atölye ve laboratuvar dersi veren öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla başlattığımız 'Hizmet İçi Eğitim Programı'na geçtiğimiz sene de devam ettik. Bu süreçte 82 öğretmene 2 bin 346 saat eğitim sağladık. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, 'Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Teknik Yardım Projesi (METEK-III)' kapsamında 2023 yılında 14 öğretmene 834 saat eğitim verdik. Ayrıca bu eğitimler kapsamında 'Koçvari Yaklaşım ile Gelişimi Desteklemek' adında ayrı bir eğitim programımız oldu. Bu eğitim ile öğretmenlere koçluk bakış açısını kazandırmak ve yetkinliklerini sergileyebilmelerini amaçladık."

Daikin Türkiye Akademi'nin 2023 mali yılında gerçekleştirdiği en önemli projenin yeni eğitim sistemi LMS'in (Learning Management System) temellerinin atılması olduğuna dikkati çeken Yeşilyurt, "Burada amacımız online ya da offline tüm eğitim ve gelişim faaliyetlerinin eksiksiz, doğru ve tutarlı olarak tek bir öğrenme platformu üzerinde kayıt altına alınması ve takip edilebilmesi oldu. Katılımcılar bu sayede interaktif e-öğrenme, interaktif sanal sınıf, online koçluk gibi öğrenmeyi cazip kılacak zengin içeriklerle desteklenen bu dijital öğrenme platformu ile gelişimlerini zamana yayılmış ve yetkinlikleri ile hizalanmış keyifli bir yolculuğa dönüştürebilecekler." ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt, 2023 yılı sonunda tüm icra kurulu üyeleriyle birlikte 2 günlük çalıştay gerçekleştirdiklerini, bu kapsamda stratejik hizalanma, gelişim modelleri, yönetişim, program ve kaynak yönetimi konularında derinlemesine çalıştıklarının altını çizerek, "Akademi, sektör profesyonellerinin güncel bilgiye ulaşması açısından önemli bir rol üstleniyor. Sahada hizmet verenlerin sürdürülebilir gelişim olanaklarına istedikleri anda erişmeleri şirket aidiyetini artıran bir unsur. Dolayısıyla bu müşteri memnuniyetini de destekliyor." açıklamasında bulundu.

Daikin Türkiye, CIS ülkelerinden kendisine bağlı olan Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan, Tacikistan ve Gürcistan'ın sorumluluğu ile Kuzey Irak, Moğolistan ve KKTC pazarlarının sorumluluğunu da üstlendi. Buralardaki distribütörler için gerek o ülkelerde gerekse Türkiye'de eğitimler düzenlediklerini belirten Yeşilyurt, Akademinin kurulduğu günden bugüne CIS ülkelerinde de 21 bin 855 saat eğitim verildiğini belirtiyor.