CHP Milletvekilinden flaş iddia: Yenidoğan çetesi olayına karışan Eski Sağlık Bakanı'nın Hastanesi skandallarla çalkalanıyor CHP Milletvekilinden flaş iddia: Yenidoğan çetesi olayına karışan Eski Sağlık Bakanı'nın Hastanesi skandallarla çalkalanıyor

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde Türkiye’nin içinden geçtiği kritik süreçlere dikkat çekti. "Terörist başının mecliste konuşması talebine kadar varan akıl tutulmaları yaşanıyor," diyen Demirer, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağını vurguladı. “Parolamız tektir ve değişmez: Ya İstiklâl, ya ölüm!” ifadesini kullandı.

Uğur Demirer, yazılı basın açıklamasında, bütün antiemperyalist, Atatürkçü kurum ve kuruluşları, demokratik kitle örgütlerini ve yurttaşları Müdafaa-i Hukuk mücadelesine katılmaya davet etti.

Batı Emperyalizmine Karşı Mücadele Çağrısı

ADD Başkanı Demirer, açıklamasında Türkiye’nin bugün karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekerek, şu noktaların altını çizdi:

Eğitimin çökertilmesi ile cehaletin yayılması ve krizlerle boğuşan bir ekonomi ile halkın yoksulluk içinde bırakılması,
Yeni anayasa adı altında, aslında 103 yıllık değişim taleplerinin gündeme getirilmesi,
Ülkenin demografik yapısını bozan ve sayıları 10 milyonu aşan sığınmacı sorununun derinleşmesi,
Medyada köpürtülen tehditler ile halkın “Cumhurbaşkanımız etrafında birleşelim” çağrılarına yönlendirilmesi,
Anayasamızın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesi yönünde bazı siyasilerden gelen tehlikeli öneriler,
Ve nihayetinde, terör örgütü liderinin mecliste konuşturulması talepleri.
Bu adımların, Batı’nın yüz yıldır Türkiye’ye karşı planladığı Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) kapsamında, Türkiye’nin laik ve üniter yapısını hedef aldığına dikkat çeken Demirer, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu projelere karşı tüm yasal haklarını kullanarak mücadele edeceklerini ifade etti.

Tüm Yurtseverlere Çağrı

Demirer, “Atatürk’ün izinden yürüyen Atatürkçü Düşünce Derneği, emperyalizmi ve onun yerli işbirlikçilerini hüsrana uğratma azim ve kararlılığındadır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” dedi ve bütün yurtseverleri, siyasi partileri ve demokratik kitle örgütlerini bu mücadeleye katılmaya davet etti.