Çorum'un Osmancık ilçesinde yeniden restore edilen  tarihi "Koyunbaba Türbesi"  çalışmalarda  son aşamaya gelindiği bildirildi.

Osmancık İlçe merkezinde bulunan ve Osmanlı padişahlarından Sultan II. Beyazıt zamanında 1469 tarihinde yaptırılan türbe, İstanbul - Samsun D 100 karayolu üzerinde yüksekçe bir tepe üzerinde yer alıyor.

İdris Makineci’nin kızı Sena Avukatlık cübbesini giydi İdris Makineci’nin kızı Sena Avukatlık cübbesini giydi

Edinilen bilgiye göre, Osmancık "Koyunbaba Türbesi" hakkında halk arasında birçok kerametleri anlatılan Koyun Baba'nın mezarı vasiyeti üzerinde İlçenin kuzeyinde bir tepe üzerine yapılmıştır. II.Beyazıt tarafından mezarına bir türbe ve yanına aşevi ile mescit yaptırılmıştır.

Evliya Çelebi Seyahatnamesinde türbe alanında cami, yemekhane, ziyafet odası, konuk evleri olduğunu belirtmiş ise de günümüzde türbe dışındaki yapıların bugün temelleri kalmıştır. Türbenin çift kanatlı, derin oyma tekniği ile işlenmiş ahşap kapısı bugün Çorum Müzesi’nde korunmaktadır. Türbe daha önce  1989 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildiği belirtildi.

 Osmancık "Koyunbaba Türbesi" yeni  restorasyon ve çevre düzenlemesinin tamamlanıp ziyarete açılacak günü beklediği kaydedildi.