Çorum Haber

Çorum'un bu köyünde kazanlar pekmez için kaynıyor

Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Ayağıbüyük Köyü’nde, üzüm hasadının ardından pekmez yapımı başladı. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan pekmez, üzümün şırasının kaynatılmasıyla elde ediliyor. Meşe odunuyla kaynatılan üzüm suyu, katkı maddesi kullanılmadan doğal yollarla yoğunlaştırılıyor. Köy sakinleri tarafından büyük bir titizlikle yapılan bu lezzetli pekmez, sadece şehir merkezinde değil, çevre illerde de yoğun ilgi görüyor.

Abone Ol

Çorum'un Sungurlu ilçesinde bulunan üzüm diyarı Ayağıbüyük Köyünde kazanlar pekmez yapımı için kaynıyor. Üzüm hasadının ardından köy sakinleri pekmez yapımı için hummalı bir şekilde çalışıyor.

Bağlardan toplanan üzümlerin sıkılarak kazanlarda...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }