Osmancık’ta Tarım Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yetiştirilen su kabakları, hasat zamanı yaklaşırken büyük ilgi görüyor. 400 metrekarelik tünel serada sürdürülen proje kapsamında ekilen su kabakları, süs lambaları ve kabak kemane gibi sanatsal objelere dönüşecek. Projeyi inceleyen önder çiftçiler, öğrencilerin başarısını tebrik etti.

Osmancık Tarım Meslek Lisesi’nde Su Kabağı Hasadı Yaklaşıyor

Çorum’un Osmancık ilçesinde, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen su kabağı ekimi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Tarım Meslek Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencileri, tarım uygulama alanında öğretmenleri Hüseyin Çetinkaya'nın rehberliğinde ekimini yaptıkları su kabaklarının hasadı için geri sayım başladı.

Su Kabakları Sanata Dönüşecek

Osmancık’ta yetiştirilen su kabakları, hasat sonrası süs lambası ve kabak kemane gibi sanatsal ürünlere dönüştürülecek. Şekilden şekile giren kabaklar, hem tarım hem de sanatı buluşturan bir projeye imza atıyor.

Osmancık'ta şehitlik ziyaret edilerek, dualar edildi Osmancık'ta şehitlik ziyaret edilerek, dualar edildi

Çiftçilerden Destek: "Başarılar Diliyoruz"

Uygulama sahasını ziyaret eden önder çiftçiler Fazlı Gelgör ve Gülağa Demirkan, öğrencilerin tünel sera çalışmalarını yerinde inceledi. Öğrencilere başarı dileklerini ileten çiftçiler, yapılan çalışmaların bölge tarımı açısından önemli olduğunu vurguladılar.

12 Ay Boyunca Kontrollü Üretim: 400 Metrekare Tünel Sera

Okul Müdürü Ahmet Saltık, Tarım Meslek Lisesi Uygulama Alanı’nda sürdürülen 400 metrekarelik tünel sera çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Saltık, proje kapsamında örtü altı yetiştiriciliği ile yıl boyunca kontrollü üretim yapmayı amaçladıklarını belirtti.