Çorum'da kuyumcular, özellikle tercih edilen ve yüksek değer taşıyan 'kesme altın' türlerini artık almama kararı aldı. Bu kararın arkasında, altınların üzerinde barkot veya seri numarası bulunmaması ve dolandırıcılık olaylarının artması yatıyor.

Yıl boyu  devam eden yüksek enflasyon nedeniyle altın piyasasında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların yanı sıra vatandaşlar tarafından da yakından takip edildi. 2023 yılının başlarında 1000 TL olan gram altın, 2024 Ağustos ayına gelindiğinde iki katına çıkarak 2734 TL’ye yükseldi.

ALTINI OLAN VATANDAŞLARA UYARI GELDİ
Uzun vadeli yatırım yapmayı seven ve zorunlu olmadıkça da altınlarını bozdurmamaya çalışan altın yatırımcıları,  son fiyatlarla ciddi bir kazanç sağladı. Yılın parlayan yıldızı olan ve güvenli liman olarak tabir edilen altın ile  ilgili kuyumcular uyardı. Kıyıda köşede altını olanlar dikkat! Vatandaşın en çok tercih ettiği altını artık kuyumcular geri almamaya başladı.

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, SAHA EXPO 2024'te yenilikçi çözümlerini tanıttı Dorçe Prefabrik ve İnşaat, SAHA EXPO 2024'te yenilikçi çözümlerini tanıttı

ÇORUM'DA UYUMCULAR ALMIYOR
Çorumlu kuyumcular zamanlarda vatandaşın özellikle tercih ettiği edilen ‘kesme altın’ ile ilgili önemli uyardı. Kuyumcular, bu tür altınların üzerinde barkot ya da seri numarası olmadığı için dolandırıcılık olaylarının çok yaşandığını ve artık bu tür altınların kuyumcular tarafından riskli göründüğü için alınmadığını aktardı.