Genel

Coğrafi işaret Alucra oğlak kebabına talebi artırdı

- Giresun'da közle ısıtılan taş fırında saatlerce pişirilen ve soğuk tüketilen oğlak kebabı, memleketlerine gelen gurbetçiler tarafından yurt dışına da götürülüyor - Oğlak yetiştiricisi ve kebap ustası Mustafa Polat: - "Tescilin çok katkısı oldu, İzmir'den, Şanlıurfa'dan arıyorlar. Ürün artık Avrupa'ya kadar gidiyor"

Abone Ol

GİRESUN (AA) - GÜLTEKİN YETGİN - Giresun'un coğrafi işaretli lezzeti Alucra oğlak kebabı, soğuk tüketilmesi özelliğiyle şehir dışından da talep görüyor.

Alucra ilçesinde asırlık geçmişe sahip oğlak kebabının tescillenmesi için İl...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }