Tarım ve Orman Bakanlığı, Eylül ayında çiftçilere sunduğu tarımsal desteklerle üreticilere önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Çiğ süt desteği, tohum, gübre ve mazot destekleri ile ilgili ödemeler belirli aralıklarla yapılırken, çiftçiler bu destekleri yakından takip ediyor.

Evlenecek çiftler ilk darbeyi ekonomiden alıyor Evlenecek çiftler ilk darbeyi ekonomiden alıyor

Eylül Ayı Tarımsal Destekleri

Eylül ayı boyunca, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üç farklı tarımsal destek ödemesi yapıldı. Bugün itibariyle Eylül ayının dördüncü tarımsal destek ödemesi yapılması bekleniyor. Bu ödemelere ilişkin detaylar ise Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.

Bakanlığın sunduğu destekler sadece sütle sınırlı değil; ayrıca gübre, tohum, mazot ve fidan gibi pek çok destek de Ekim ayı öncesinde çiftçilere sağlanıyor.

Çiğ Süt Desteği Devam Ediyor

Eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi olarak çiğ süt desteği sağlanmaya başlandı. Bu ödemeler, T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre üreticilerin hesaplarına aktarılıyor. Çiğ süt desteği, ülke genelindeki süt üreticileri için önemli bir destek kaynağı haline gelmiş durumda.

Şahinbey Belediye Başkanı'ndan Tohum ve Gübre Desteği

Belediyeler de üreticilere yönelik destekler sunmaya devam ediyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere 4000 ton tohum ve gübre desteği sağlayacaklarını duyurdu. Belediye başkanı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla 2000 ton sertifikalı tohum ve 2000 ton kimyevi gübre dağıtımının gerçekleştirileceğini belirtti.

Mazot, Gübre, Fide ve Fidan Destekleri

Eylül ayının sonu ve Ekim ayının başında, çeşitli belediyeler tarafından üreticilere yönelik mazot, gübre, fide ve fidan desteklerinin sağlanacağı duyuruluyor. Bu duyurular, belediyelerin resmi internet siteleri ve sosyal medya hesapları aracılığıyla kamuoyuyla paylaşılıyor.