Türkiye'de Son Depremler 27 Eylül 2024: Az önce deprem mi oldu? Türkiye'de Son Depremler 27 Eylül 2024: Az önce deprem mi oldu?

CHP içinde cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bu tartışmaya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş arasındaki adaylık tartışmaları gündemdeki yerini korurken, Uysal'ın açıklamaları dikkat çekti.

Mansur Yavaş'ın Açıklamaları

Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları sürerken, Mansur Yavaş bugünkü açıklamasında, "Kulis bilgisi adı altında kimse doğrulamadan kendi düşüncelerini ortaya atıyor" diyerek, adaylık konusunda olumlu baktığını ifade etti. Yavaş'ın bu sözleri, tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Ümit Uysal'ın Adaylık Açıklaması

Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına katılan bir diğer isim de Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal oldu. Uysal, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu özetlerken, CHP'nin bu sorunlara çözüm getirmekle yükümlü olduğunu vurguladı. Uysal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"32 yıllık siyasi tecrübemi partimin hizmetine sunacağım"

Uysal, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sorunları köklü ve sürdürülebilir çözüm önerileriyle aşmak gerektiğini belirtirken, CHP’nin iktidar olma umudu için toplumsal mutabakata ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

"Seçim Kaybına Tahammül Yok"

Ümit Uysal, bir kez daha seçim kaybına ne Türkiye'nin ne de partililerin tahammülü olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’mizin ve Türk Milletinin geleceğini yeniden inşa etme umudu olan CHP iktidarı için siyasi tartışmaları aşan bir toplumsal mutabakata ihtiyaç vardır."

Toplumsal mutabakat sağlanamadığı takdirde, göreve atılmaktan çekinmeyeceğini belirten Uysal, 32 yıllık siyasi tecrübesini ve birikimini en üst düzeyde partisinin hizmetine sunacağını duyurdu.