Su böreği sevenler için mükemmel bir tarif: El açması su böreği. Bu tarifle, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir börek yapabilirsiniz. Adım adım anlatımı ve püf noktalarıyla bu tarif, favoriniz olacak.

Geleneksel su böreği tarifimizi denemeye hazır mısınız? El açması bu börek, tel tel açılan yufkaları ve lezzetli iç harcıyla sofralarınıza şenlik katacak. Evde yapabileceğiniz bu pratik tarif, misafirlerinizin de favorisi olacak. İşte detaylar.

Evde el açması su böreği yapmak artık çok kolay. Bu tarifle, tel tel açılan ve yumuşacık dokusuyla nefis bir börek hazırlayabilirsiniz. Adım adım anlatımıyla bu tarif, su böreği sevenlerin favorisi olacak. Geleneksel lezzeti evinizde yakalamak için hemen deneyin.

MALZEMELER

Su böreği hamuru için:

4 bardak su
1,5 tatlı kaşığı tuz
6 adet yumurta

Haşlamak için:

MasterChef izleyicileri bu tarifi konuşuyor: Çikolatalı Chocolate Rocky Road nasıl yapılır? MasterChef izleyicileri bu tarifi konuşuyor: Çikolatalı Chocolate Rocky Road nasıl yapılır?

2 litre kaynar su
1 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Ara katlar için:

2 çay bardağı sıvı yağ
8 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için:

550 gram beyaz peynir

TARİF

Yumurtalar bir kaseye atılır ve üzerine tuz eklenerek karıştırılır. Daha sonra un eklenerek yoğurulur. Yapışkan bir kıvama ulaştığı zaman yoğurma işlemi bırakılır.
Tezgaha un serpilir ve hazırlanan hamur eşit parçalara bölünür. 12 parçaya ayrılması gereken hamur daha sonra yarım saat beklemeye alınır.
Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı karıştırılır. Dinlendirilmiş hamurlar çıkartılır ve bir parçası alınarak ince bir yufka haline getirilir. Fırın tepsisinin altına hazırlanan yağ sürülür ve yağlı kağıt yerleştirilir, daha sonra üstüne açılan yufka serilir.
Yufkanın üzerine hazırlanmış yağdan sürülür. Daha sonra bir tencere içerisinde bol su, tuz ve istenen miktarda sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Daha sonra bu suyun içerisine yufka bırakılır. 30 saniye kadar suyun içerisinde kaynatılır.
Daha sonra kaynar sudan çıkartılır ve soğuk suya bırakılır. Yağlanan fırın tepsisine buruşuk bir halde serpilir. Bu işlem 4 kere uygulanır ve 4. Yufkadan sonra araya peynir konulur ve üzerine tereyağı sürülür.
3 katman olacak şekilde toplam 12 kez bu işlem uygulanır. Ve her 4 seferde araya peynir eklenir.
Dilim dilim kesildikten sonra pişirmek için fırına verilir. 200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika süreyle pişirilir. Daha sonra biraz dinlendirilerek servis edilir.

El açması su böreği tarifi ile evde geleneksel ve lezzetli bir börek hazırlamak artık çok kolay. Adım adım anlatımı ve püf noktalarıyla bu tarif, hem pratik hem de lezzetli. Misafirlerinizi ve ailenizi bu nefis börekle şaşırtın. Afiyet olsun!