Büyük küçük herkesin sevdiği, besleyici ve lezzetli talaş böreği yapmaya ne dersiniz? İşte pratik ve ağızda dağılan talaş böreği tarifi!

Zahmetli gibi görünen ama aslında oldukça pratik olan talaş böreği, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım talaş böreği yapımı!

Pastanelerden alınan talaş böreğini evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? İşte milföy hamurundan yapılan, hem etli hem de tavuklu seçenekleriyle talaş böreği tarifi!

TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Yarım kilo kuşbaşı (dana veya kuzu)

10 milföy hamuru

1 su bardağı bezelye

2 havuç

1 soğan

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım su bardağı sıcak su

Yarım tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

ÜZERİ İÇİN

1 çorba kaşığı çörekotu

Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı! Kek yapmanın püf noktası: Hamura bir tatlı kaşığı ekleyin, sonuç şaşırtıcı!

1 çorba kaşığı susam

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

HAZIRLANIŞI

Havuçları küçük küçük doğrayın ve bol suda haşlayın.

Kısa bir süre haşlanan havuçların üzerine bezelyeleri ekleyin. Hafif diri haldeyken ocaktan alın.

Buzlu su dolu kabın içerisine haşlanan sebzeleri atın.

Soğanı yemeklik olarak doğrayıp tencereye aktarın.

Üzerine tereyağı ve zeytinyağı ilave edip, hafifçe soteleyin.

Sotelenen soğanlara kuşbaşı doğranmış etleri alıp kavurun.

Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Ardından haşlanan havuçlar ve bezelyeleri ekleyip, baharat ve tuzunu da ilave edin.

Son olarak sıcak suyunu da ilave edip iç harcın suyunu çektirin.

Hazırladığınız iç harcı soğuması için bir kenarda bekletin.

Dondurulmuş milföyleri buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin.

Yeteri kadar çözülmüş milföyleri kare olacak şekilde kesin.

Soğuyan iç harçtan milföy hamurlarının üzerine yerleştirip, hamurları üçgen olacak şekilde kapatın.

Her hamur için aynı işlemi yapıp, talaş böreklerini hazırlayın.

Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine hazırladığınız börekleri dizin.

Küçük bir kapta yumurta sarısı ve ayçiçeği yağını karıştırın.

Hazırlanan böreklere bu karışımı bolca sürün.

Üzerlerine son olarak susam ve çörekotu gezdirin.

180 derecede ısınan fırında altı üstü iyi güzelce kızarana kadar pişirin.