BAYBURT (AA) - BEŞİR KELLECİ - Bayburt'ta, Soğanlı Dağları'nın karla kaplı dik yamaçlarından çıkan kaynak sularda yetiştirilen kırmızı benekli ve gökkuşağı alabalıkları, coğrafi ve iklimsel özelliklerin verdiği lezzetle diğer bölgelerde...
Bayburt'ta kaynak sularda yetiştirilen alabalık türleri lezzetiyle öne çıkıyor
- Sert iklim koşulları nedeniyle kaynak sularda yavaş büyüyen kırmızı benekli ile gökkuşağı alabalıklarının eti, akarsu ve barajlarda yetişenlere göre daha sıkı ve yağlı oluyor - Bayburt Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen: - "Özellikle rakımın yüksekliği ve suyun soğukluğuyla beraber diğer bölgelerde olmayan kültür balıkçılığının lezzetini Bayburt'ta bulabiliyorsunuz"
Bunlar da ilginizi çekebilir