Son dönemde altın piyasasında yaşanan hareketlilik, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Gram altın, rekor seviyelerde işlem görürken, fiyatlar güne düşüşle başladı. Bugün gram altın 2 bin 931 lira seviyesinden işlem görüyor.

Altın Fiyatlarında Son Durum

Altının gram fiyatı, önceki kapanışına göre yüzde 0,1 azalış göstererek güne 2 bin 931 lira seviyesinden başladı. Aynı dakikalarda:

Çeyrek altın 4 bin 950 liradan

Cumhuriyet altını 19 bin 730 liradan satılıyor.

Bakan Şimşek, ’doğru yoldayız’ diyerek açıkladı: "Enflasyon düşüşü devam edecek" Bakan Şimşek, ’doğru yoldayız’ diyerek açıkladı: "Enflasyon düşüşü devam edecek"

Ons Altın Fiyatları

Dün, ons altın fiyatı 2 bin 685,6 dolarla rekor seviyeye ulaştı. Ancak bugün itibarıyla ons altın, yüzde 0,2 düşüşle 2 bin 668 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Küresel Piyasalarda ABD Ekonomisi ve Fed Beklentileri

Küresel piyasalarda, ABD ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3 büyüme kaydetmesi sonrası, ABD Merkez Bankası (Fed)'nin enflasyonla mücadeleyi "yumuşak iniş" ile sonuçlandıracağı ve ekonomiye zarar vermeyeceği beklentisi hakim. Bu durum, altın fiyatlarında dalgalanmalara neden oluyor.

Makroekonomik veriler, resesyon endişelerini hafifletse de, Fed'in faiz indirimi beklentileri hala güçlü. Kasım ayında 50 baz puanlık faiz indirimi ihtimali yüzde 50'ye gerilerken, sene sonuna kadar 75 baz puanlık bir indirimin yapılma ihtimali yüzde 88 olarak fiyatlanıyor.

Teknik Analiz ve Takip Edilecek Veriler

Analistler, altının ons fiyatında:

2 bin 630 dolar seviyesini destek,
2 bin 680 ve 2 bin 700 dolar seviyelerini ise direnç noktası olarak değerlendiriyor.
Bugün yurt içinde dış ticaret dengesi ve ekonomik güven endeksi, yurt dışında ise Almanya'da işsizlik oranı, Euro Bölgesi tüketici güven endeksi ve ABD kişisel gelirler ve harcamalar verileri yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek.