Kırşehir Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, 'Renklerle Hitit Uygarlığı Buluşması Uluslararası Plastik Sanatlar Sergisi'ne ev sahipliği yapacak.

Alper Bilan’dan Açıklamalar

Sivaslı usta, dünyanın en sert çeliğine destan işledi Sivaslı usta, dünyanın en sert çeliğine destan işledi

Bilan, sergiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Vakıf 19 olarak, ilimizin kültürel miraslarını ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak için çalışmalar yürütüyoruz. Cumhuriyetimizin 101. yılı ve Türk-Japon diplomatik ilişkilerinin 100. yılı vesilesiyle Kırşehir’de bu sergiyi düzenleyeceğiz. Ayrıca Kırşehir Kaman'daki Japon Bahçesi ve Kaman Müzesi'ni ziyaret edeceğiz. Hitit uygarlığına ait eserlerden oluşan bu sergi 5 gün boyunca açık kalacak. Açılış gününde dans gösterileri ve marşlarla Cumhuriyet Bayramımızı sanatçılarımızla birlikte coşkuyla kutlayacağız."

Sanat ve Kültürle Köprüler Kurmak

Bilan, bu tür etkinliklerin amacının kültürel mirasların tanıtılmasının yanı sıra, sanat aracılığıyla insanlar arasında sevgi, barış ve kültürel köprüler kurmak olduğunu belirtti. Sosyal medyanın gücü ile daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Bilan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata verdiği değeri şu sözlerle vurguladı:

"Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir."

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle andığını ifade etti.