Bu yıl 37.’si düzenlenen Ahilik Haftası, Çorum'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bu yıl yılın ahisi olarak Ahmet Ayçam seçildi. Kutlamalar kapsamında Çorum Belediyesi Mehteran Ekibi eşliğinde Kadeş Meydanı'ndan Hürriyet meydanına kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Daha sonra ise kutlama töreni düzenlendi, ahi pilavı dağıtıldı, el sanatları sergisi gezildi.

Ahilik geleneğinin yansıtıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Birlik, kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve insan sevgisini barındıran Ahilik geleneği Çorum’da yaşatılmaya devam ediyor. Ahilik Haftası bu yıl da Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin düzenlediği etkinliklerle kutlanıyor.

Mehteran eşliğinde kortej yürütüşü ile başlayan kutlama etkinlikleri Hürriyet Parkı’nda devam etti.

Polisleri darp edip silah çeken şahıslar serbest bırakıldı! Polisleri darp edip silah çeken şahıslar serbest bırakıldı!

Törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Çorum Esnaf Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, programda yaptığı konuşmada ahilik kültürü hakkında açıklamalarda bulundu.

Recep Gür, “Ahilik yaklaşık bin yıllık bir geleneğe dayanmaktadır. Ahlilik teşkilatı yozlaşmış kimliğini kaybetmiş Anadolu kimliğini yeniden biraraya getirmek, birliği, beraberliği, kardeşliği sağlamak adına büyük mücadeleler vermiştir. Ahiler bu nedenle vatan müdafaasında önemli bir yere sahiptir. Ahilik geleneğine uygun olarak üretim yapan ve hizmet eden esnafımız ülke ekonomimiz için önemli bir dinamiktir. Toplumda birliği beraberliği sağlar” dedi.
Törende Vali Yardımcısı Cengiz Nayman ile Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü de birer konuşma yaptı.

Ahilik geleneğinin her yıl olduğu gibi bu yıl da yaşatıldığı Çorum’da yılın ahisi oto tamirci esnafından Ahmet Ayçam oldu. Törende önce yılın ahisine, ardından yılın kalfası ve çırağına ödülleri teslim edildi. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Halk oyunları ekiplerinin gösterileri de programa renk kattı. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında ayrıca Çorum Belediyesi Tiyatro Kulübü tarafından haftanın anlamına uygun olarak bir tiyatro oyunu sahnelendi.
Ahilik haftası kutlama programı, esnaf sergisinin gezilmesi ve ahilik pilavı ikramı ile sona erdi.

Programa; Vali Yardımcısı Cengiz Nayman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Naim Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Murat Günay, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek, Oğuzlar Belediye Başkanı Mustafa Cebeci, CHP İl Genel Meclis Üyeleri Ümit Er, Ömer Boyraz, Ticaret İl Müdürü Durmuş Buyruk, MHP Merkez  İlçe Başkanı Mustafa Serdar Avcu, esnaf odası başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.