Sağlık

684 tıbbi malzemenin SGK desteği yüzde 40 artırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK tarafından sağlanan tıbbi malzeme ödemelerinde yüzde 40 oranında bir artış yapıldığını duyurdu. Bu artış, 684 farklı tıbbi malzemeyi kapsıyor ve sağlık hizmetlerine erişimde önemli bir iyileştirme sağlıyor. Aynı zamanda, protein metabolizması bozuklukları, çölyak hastalığı, kseroderma pigmentosum ve albinizm gibi özel durumlar için gerekli olan güneşten koruyucu kremler için de aylık nakdi tutarda yüzde 40 artış yapıldı.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "684 adet tıbbi malzemenin Sosyal Güvenlik Kurumu'muzca (SGK) ödenen fiyatını yüzde 40 oranında artırdık" açıklamasında bulundu.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }