Yiyen herkesten tam puan alacak tarif! Kıtır kıtır Cevizli ve Fındıklı Kurabiye nasıl yapılır? Yiyen herkesten tam puan alacak tarif! Kıtır kıtır Cevizli ve Fındıklı Kurabiye nasıl yapılır?

Tahin ve cevizin mükemmel uyumuyla hazırlanan tahinli kurabiye, her ısırıkta damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Bu özel tarifle, evdeki malzemelerle kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz.

Eğer farklı ve lezzetli bir kurabiye tarifi arıyorsanız, tahinli kurabiye tam size göre. Bu tarif, tahin severler için mükemmel bir seçenek sunuyor ve herkes tarafından sevilecek bir tat garantisi veriyor.

Helva tadında eşsiz bir kurabiye deneyimi için tahinli kurabiye tarifimizi deneyin. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle dillere destan olan bu kurabiyeler, tüm ailenin favorisi olacak.

Tahinli Kurabiye tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi

1 su bardağı tahin

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3.5 su bardağı un

Helva Tadında Tahinli Kurabiye Tarifi

Yoğurma kabımızın içerisinde, tahin, sıvı yağ, ceviz içi, pudra şekerini karıştıralım.

Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğuralım.

İyice yoğurulan hamura kurabiye şekli verip yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.

180 derecede üzeri çatlayıp biraz kızarana kadar pişirelim.

Fırında 15-20 dakikadan fazla bekletmeyin. Tamamen soğumadan tepsiden almayın.

Tahinli kurabiye, lezzeti ve kolay yapımıyla mutfaklarımızda özel bir yere sahip. Bu tarif ile evde, pastane kalitesinde kurabiyeler yapabilir, sevdiklerinizle beraber bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Ceviz ve tahinin mükemmel uyumu, bu kurabiyeleri çay saatlerinizin yıldızı yapacak. Deneyin ve farkı hissedin!