Evde kolayca hazırlayabileceğiniz Kesme İrmik Tatlısı ile tatlı ihtiyacınızı lezzetli bir şekilde karşılayabilirsiniz. Yoğurt ve irmikle hazırlanan bu tatlı, özellikle şerbetli tatlıları sevenler için ideal. Nasıl yapıldığını öğrenmek için okumaya devam edin.

Şerbetli tatlılar, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alır. Kesme İrmik Tatlısı, bu geleneği modern ve pratik bir tarifle sunuyor. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, tatlı severlerin favorisi olmaya aday.

Kesme İrmik Tatlısı, irmik ve yoğurdun mükemmel uyumuyla hazırlanan şerbetli bir tatlıdır. Bu tarif, adım adım nasıl yapılacağını anlatıyor ve irmik tatlısı yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyor.

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Antakya'nın lezzet sırrı: Kömbe nasıl yapılır? Antakya'nın lezzet sırrı: Kömbe nasıl yapılır?

Bulamak için;

İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim.

Kesme İrmik Tatlısı tarifi ile evde nefis bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak ve özel günlerinizde ya da hafta sonu kahvaltılarında tatlı bir alternatif sunacak. Deneyin ve bu lezzetli tatlıyla damaklarınızı şenlendirin!

Editör: Haber Merkezi