Her evde olan malzemelerle tatlı tarifi! Az malzemeli Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır? Her evde olan malzemelerle tatlı tarifi! Az malzemeli Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

Oruç tutan herkesin en büyük dileği, sahurda yedikleriyle gün boyu tok kalmak. İşte bu dileğinizi karşılayacak müthiş bir tarif: Kaşarlı yumurtalı ekmek. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu tarif, oruç tutarken enerjinizi korumanıza yardımcı olacak.

Sahur sofralarınızı zenginleştirecek ve sizi gün boyu tok tutacak bir tarif arıyorsanız, kaşarlı yumurtalı ekmek tam size göre. Pratik ve lezzetli bu tarif, sahurda aradığınız tat ve tokluğu bir arada sunuyor.

Sahurda tok tutan yemekler arasında yeni bir favori: Kaşarlı yumurtalı ekmek. Bu basit ama etkili tarif, gün boyu sizi tok tutacak ve oruç tutmanın zorluklarını azaltacak. Kaşarın eriyen lezzetiyle, yumurtanın doyuruculuğunu birleştiren bu tarif, sahur sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

KAŞARLI YUMURTALI EKMEK TARİFİ

Malzemeler:

4 dilim ekmek
4 adet yumurta
4 dilim kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Maydanoz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Ekmek dilimlerini tost makinesinde ya da tavada kızartın.
Kızarmış ekmek dilimlerini servis tabağına yerleştirin ve üzerine kaşar peyniri dilimleri koyun.
Tereyağı bir tavada eritin.
Yumurtaları ayrı bir kaseye kırın ve çatalla hafifçe çırpın.
Tavada erittiğiniz tereyağına yumurtaları ekleyin ve karıştırarak pişirin. Yumurtaların sarısı hafif akışkan olmalıdır.
Pişirme işlemi bittikten sonra, yumurtaları ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın.
Tuz ve karabiber serpin.
Eğer isterseniz, ince kıyılmış maydanoz yaprakları ile servis yapın.

Sahurda ne yemeli sorusuna en lezzetli cevaplardan biri olan kaşarlı yumurtalı ekmek, tok tutucu özelliğiyle ön plana çıkıyor. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, oruç tutanların gün boyu enerjik kalmasına yardımcı olacak. Deneyen herkesin beğenisini kazanan kaşarlı yumurtalı ekmek, sahur sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Mutlaka deneyin ve orucunuzu bu lezzetli tarifle karşılayın. Afiyet olsun!