Ramazan ayı, birbirinden lezzetli yemekleri deneme fırsatı sunuyor. İftara özel göz alıcı perde pilavı ile misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun. İşte adım adım tarif!

İftar sofralarınıza şık bir dokunuş yapmak istiyorsanız, perde pilavı mükemmel bir seçenek. Bu lezzetli ve gösterişli yemeği yapmak sandığınızdan daha kolay.

Ramazan'ın ruhuna uygun, hem göze hem de damağa hitap eden bir tarif arıyorsanız, perde pilavı tam size göre. İşte iftar sofralarınızı süsleyecek bu muhteşem tarif!

İftara Özel: Göz Alıcı Perde Pilavı Tarifi

Malzemeler

Herkesin sevdiği klasik lezzet: Anne Kurabiyesi nasıl yapılır? Herkesin sevdiği klasik lezzet: Anne Kurabiyesi nasıl yapılır?

İç Pilav İçin:

3 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
4.5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
2 adet tavuk budu
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
200 g çiğ badem
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Karabiber
Tuz

Hamur İçin:

2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Un

Süsleme İçin:

Badem

Perde Pilavı Nasıl Yapılır?

İftar sofralarınıza şıklık katacak bu özel perde pilavı tarifi, hem göze hem damağa hitap ediyor. İşte adım adım perde pilavı yapımı:

Tavuk Budu Haşlama: Tavuk butlarını haşlayın ve haşlama suyunu pilav yapımı için kenara ayırın.

Tereyağını bir pilav tenceresinde eritin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri yağda 3-4 dakika kavurun.
Haşladığınız tavukların suyundan 2 kase ekleyin. Yarım yemek kaşığı tuz ile birlikte pirinçlerin üzerine dökün ve kapağını kapatıp pişirin.
Pilav tam olarak pişmeden, hala diri iken ocaktan alın. Didiklediğiniz tavukları, kuş üzümünü, karabiberi ve diğer iç malzemeleri pilavla iyice harmanlayın.

Hamurun Hazırlanışı ve Pişirme

Tüm hamur malzemelerini karıştırarak yoğurun. Unu alabildiği kadar ekleyin.
Hamuru iki parçaya ayırın. Büyük olan parçayı 3 mm kalınlığında açın ve bir kabın tabanına ve kenarlarına güzelce yerleştirin.
İç pilavı kabın içine boşaltın ve üzerini hamurun küçük parçası ile kapatın.
Hamurun üzerini bademlerle süsleyin ve 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra ters çevirerek servis yapın.

Perde pilavı tarifi, Ramazan ayının olmazsa olmazlarından biri olarak iftar sofralarınıza eşsiz bir lezzet ve şıklık katacak. Hazırlaması keyifli ve sonucu göz kamaştırıcı olan bu yemek, iftar menülerinizin yıldızı olmaya aday. Ramazan'ı perde pilavı ile taçlandırarak, hem gözleri hem de damakları şenlendirecek bir iftar hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!