Et ve tavuk yemeklerinin yanına lezzetli bir eşlikçi arıyorsanız, lokanta usulü ezme salata tam size göre. Bu tarif, herkesin beğenisini kazanan, kebapların ve diğer et yemeklerinin vazgeçilmezi olan ezme salatayı evinizde kolayca yapmanızı sağlayacak.

Kebap ve et yemeklerinin yanında lokanta lezzetinde bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Pratik ve lezzetli ezme salata tarifi ile sofralarınızı şenlendirin. Malzemelerin tazeliği ve özel sosu, bu salatayı denemeye değer kılıyor.

Ezme salata, et yemeklerinin yanı sıra soğuk başlangıçlar arasında da özel bir yere sahip. Malzemelerin taze taze rondodan geçirilip, özel sos ile buluştuğu bu tarif, misafir sofralarınızın baş tacı olacak.

MALZEMELER

3 adet orta boy domates
1 adet salatalık
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
6-7 dal maydanoz
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı elma sirkesi
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Bu tarifle herkes tatlı ustası olacak! Portakallı Etimek tatlısı nasıl yapılır? Bu tarifle herkes tatlı ustası olacak! Portakallı Etimek tatlısı nasıl yapılır?

TARİF

İlk olarak yeşil biberleri, soğanı, maydanozları ve domatesleri robottan geçiriyoruz. Sebzelerin çok fazla ezilmemesine dikkat ediyoruz.
Daha sonra elma sirkesini, nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzu ekleyip bir tur karıştırıyoruz.
Ezme salatayı geniş bir kaseye alıyoruz. Üzerine domates ve biber salçalarını ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Servise hazır.

Ezme salatanın enfes lezzeti, et ve tavuk yemeklerinin yanında sunabileceğiniz en iyi seçeneklerden biri. Bu kolay ve pratik tarif sayesinde, misafirlerinize lokanta kalitesinde bir meze sunabilirsiniz. Taze malzemeler ve hazırlanışındaki püf noktaları ile ezme salata, sofralarınızın vazgeçilmez bir parçası olacak. Afiyet olsun!